Πολεμικού Ναυτικού

Μήνυμα έστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στους μνηστήρες του εξοπλιστικού προγράμματος, , μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών:”Όποιος ενδιαφερόμενος παρουσιάσει σοβαρή λύση για τα ναυπηγεία, θα αποκτήσει και προβάδισμα για τις φρεγάτες”.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι στόχος είναι τουλάχιστον το 30% του συνολικού προγράμματος, δηλαδή, περίπου 1,5 εκ των 5 δισ. ευρώ, να ανακατευθυνθεί στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, μέσω συνεργασιών και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανασύσταση της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας μέσα από το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού

Όπως είπε, βασικό κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου για τη ναυπήγηση των φρεγατών είναι η περιφρούρηση της Εθνικής Άμυνας και σε δεύτερο βαθμό η ενίσχυση της οικονομίας.

“Το εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι ο μοχλός για την αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας” επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί”, φέρνοντας το παράδειγμα της ONEX στα Ναυπηγεία της Σύρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι απαραίτητη μία συνέργεια ανάμεσα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας για τη ναυπήγηση των φρεγατών, καθώς συνδυάζουν διάφορα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα (δεξαμενή + γερανογέφυρες).

“Με ένα σωστό management, τα ναυπηγεία θα είναι κερδοφόρα”

“Με ένα σωστό management, τα ναυπηγεία θα είναι όχι μόνο βιώσιμα, αλλά και κερδοφόρα” είπε. Μάλιστα, ανέδειξε και το “παράθυρο” ευκαιρίας μέσω των νέων “πράσινων” διατάξεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO). “Όλα τα πλοία στο εγγύς μέλλον θα χρειαστούν επισκευές για να ανταποκριθούν στους κανονισμούς και μπορούμε να προσελκύσουμε εταιρείες στο Σκαραμαγκά, στην Ελευσίνα και στη Σύρο” σημείωσε και πρόσθεσε: “Οι Έλληνες ελέγχουν το 20% του παγκόσμιου στόλου, θα ήταν οξύμωρο να μην αξιοποιήσουμε αυτήν τη δυναμική”.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα, να προσελκύσουν μεγάλους παίκτες, ώστε σύντομα να χτίσουμε μία ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία” κατέληξε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr