Πολλαπλά μηνύματα έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με κομματικά στελέχη της ΝΔ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

«Η Μακεδονία αλλάζει»

Κατ’ αρχάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η Μακεδονία αλλάζει, η Βόρεια Ελλάδα αλλάζει, και αλλάζει με έργα, όχι με λόγια» και υπογράμμισε δε ότι αυτό πραγματοποιείται «σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια και με τις Δημοτικές Αρχές». Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάκαμψη που λαμβάνει σάρκα και οστά και στην Βόρεια Ελλάδα τονίζοντας ότι «βγαίνουμε πια σε εργοτάξια. Δεν μας παρουσιάζονται απλά μακέτες και σχέδια. Και όλα τα σημαντικά έργα για τα οποία είχα δεσμευτεί, προεκλογικά, αλλά και την πρώτη φορά που ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη, στην 1η Διεθνή Έκθεση του 2019, υλοποιούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης

Κάνοντας ειδική αναφορά στην συμπρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «θέλω να σταθώ στα ζητήματα που αφορούν τη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γνώση, την καινοτομία, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. Παντού στην Ελλάδα σήμερα συντελείται μία επενδυτική κοσμογονία και η Θεσσαλονίκη εκμεταλλεύεται την γεωστρατηγική της θέση αλλά και την πρόσβαση την οποία έχει σε εξαιρετικά ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες επιχειρήσεις από το εξωτερικό, κολοσσοί όπως η Pfizer επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσουν ερευνητικά κέντρα γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι εκτός από την ομορφιά της πόλης, η πόλη αυτή έχει να προσφέρει και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Εξαιρετικούς αποφοίτους από τα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και βορειοελλαδίτες Θεσσαλονικείς οι οποίοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και τώρα διαπιστώνουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους γιατί, ακριβώς, βλέπουν την προοπτική του τόπου αλλά και διότι τους προσφέρονται για πρώτη φορά σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες».

Επίθεση στον «διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα, σήμερα, είναι ισχυρή. Είναι μια χώρα αξιόπιστη, η οποία εμπνέει εμπιστοσύνη στους εταίρους της και την οποία σέβονται και όποιοι θεωρούν ότι μπορεί να έχουν διαφορές μαζί μας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και τις τακτικές που μετέρχεται το τελευταίο διάστημα, λέγοντας ότι «στην τοξικότητα των ημερών, στο διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας. Και θα επιμείνω πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε καθόλου από αυτή την πορεία».

«Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω στο 2012, η Ελλάδα του 2022 τους έχει γυρίσει την πλάτη διότι έχουμε μάθει από τα παθήματά μας ως χώρα, θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, θέλουμε να προοδεύσουμε, θέλουμε να ανοίξουμε μια καινούργια αναπτυξιακή σελίδα για τον τόπο, θέλουμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην κοινωνική συνοχή και στη στήριξη των πιο αδυνάμων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι μια δεκαετία στην οποία η Ελλάδα θα κάνει πολύ μεγάλα άλματα: «Όταν έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας έργο, να συγκρίνουμε αυτή την τετραετία με την προηγούμενη τετραετία και να μιλήσουμε επίσης για την επόμενη τετραετία. Διότι το έργο μας δεν σταματάει σε μια τετραετία».

Οι συμμετέχοντες

Για την ιστορία, στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, , Ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, οι Πρόεδροι των ΔΕΕΠ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Μητράκας και Θωμάς Βράνος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος σε όλο το νομό, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής από το νομό Θεσσαλονίκης, Πολιτευτές ΝΔ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος Τσατσούλης και εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr