Καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναμένεται να παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας για την περίοδο των γιορτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ιδιαίτερης προσοχής από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Ενθαρρυντικές ενδείξεις»

Συγκεκριμένα, κατά την εισήγησή του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου».

Δείτε ακόμη: Η “μαύρη λίστα” του Ερντογάν: Αθήνα και Λευκωσία παρουσιάζουν τις επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας. Δύσκολο να “κλείσει τα μάτια” η ΕΕ 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις ανακοινώσεις Πέτσα, αλλά και στη συνέντευξη που θα δώσει αργότερα μέσα στη μέρα για περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας ότι «μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο σχετικά με το τι δεν θα λειτουργήσει μετά βεβαιότητος μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Θα έχω την ευκαιρία και εγώ σήμερα το απόγευμα να δώσω μία συνέντευξη για να εξηγήσω πιο αναλυτικά το σκεπτικό μας».

Τι αναμένεται να πει ο Σ. Πέτσας

Όσον αφορά στις ανακοινώσεις του Σ. Πέτσα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ενημερώσει για το ποιοι τομείς δεν θα ανοίξουν στη διάρκεια των εορταστικών εβδομάδων, δηλαδή, τα σχολεία και η εστίαση. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που σχετίζονται με την μετακίνηση από νομό σε νομό. Από την άλλη, αναμένεται να ανακοινωθεί σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, αν και ο Μανώλης Δερμιτζάκης είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μια βδομάδα αφούτου τα κρούσματα κοροναϊού πέσουν και παραμείνουν κάτω από τα 1.000 ημερησίως.

Δείτε επίσης

Πηγή: economico.gr