Νέο μήνυμα προς την ηγεσία της Τουρκίας έστειλε από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ο Έλληνας πρωθυπουργός, καλώντας την Άγκυρα να αλλάξει νοοτροπία.

«Ελπίζω μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και νοοτροπία»

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην ακριτική Ψέριμο και τον συμβολισμό της επίσκεψης αυτής εν μέσω κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κάθε επιθετικό βήμα από τη γείτονα αποτελεί βήμα υποχώρησής της στο περιθώριο, υπογραμμίζοντας ότι, αν και η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο, παρά ταύτα «δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο», και λέγοντας ότι «ελπίζω μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και νοοτροπία», καθώς και ότι η χώρα μας έχει συμμαχίες, ενισχύει την άμυνά της και θα προβάλλει παντού τα δίκαιά της, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος

Παράλληλα, αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός, αφού αστειεύτηκε με τις «αϋπνίες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θα χάσουν τον ύπνο τους μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη σταθερότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να γυρίσει πίσω και ότι ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος. Προσέθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει λάθη, τα οποία παραδέχεται και διορθώνει, αλλά ότι «η πατρίδα χρειάζεται μια σωστή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση».

Η τελευταία μάχη του λαϊκισμού

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο λαϊκισμός ετοιμάζεται να δώσει την τελευταία, αλλά και πιο ύπουλη μάχη του και κάλεσε τα μέλη της ΟΝΝΕΔ να απαντούν παντού και καταλυτικά, είτε σε fake news είτε σε προπαγάνδα. Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακινεί ότι με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα εκλέγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και τονίζοντας ότι ο φοιτητικός συνδικαλισμός αποτελεί συνταγματική πρόβλεψη.

Το σχέδιο για τη στέγη

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμά τις για τη στέγη. «Τα ενοίκια ανεβαίνουν, ο πρώτος μισθός δεν αρκεί να τα καλύψει. Χωρίς σπίτι είναι σχεδόν αδύνατο για ένα νέο ζευγάρι να κάνει οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά και είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα πλήρες σχέδιο με όλες τις λύσεις, από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν κλειστά ακίνητα, αλλά και ΣΔΙΤ για νέες φοιτητικές εστίες, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές αυτές θα υλοποιηθούν στη δεύτερη 4ετία της ΝΔ.

Πόλος σταθερότητας και προόδου

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να κατακτήσουν καλύτερη ζωή και επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω. Ήταν επίσης η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ επέλεξαν την Ευρώπη, κάτι τόσο αυτονόητο σήμερα, όμως στη δική μας εποχή, η τότε Αριστερά θαύμαζε τριτοκοσμικά καθεστώτα. Εμείς είμαστε χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες, όπως πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, είπε.

«Ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες»

Το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες, είπε και κάλεσε να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα. «Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας». Ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του πανεπιστημίου, οι ομάδες φύλαξης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί προσέθεσε, και τόνισε ότι ήδη υπηρετούν στην δημόσια παιδεία περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί, «οι πρώτες προσλήψεις εδώ και πάνω από μία 10ετία», υπογραμμίζοντας ότι «υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών», την οποία «αρνούνται οι αντίπαλοι μας υπονομεύοντας την πολιτική μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr