Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μήνυμα στους αντιεμβολιαστές και ιδίως σε όσους από αυτούς επικαλούνται το Σύνταγμα για να απορρίψουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έστειλε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο διάλογο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει ότι «το Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».

Αυτό αξιώνουμε από τους πολίτες

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το συγκεκριμένο εδάφιο του Συντάγματος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και σημείωσε ότι «αυτό αξιώνουμε από τους συμπολίτες μας. Το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μάχη της γενιάς μας. Θα την κερδίσουμε. Αλλά πρέπει να την κερδίσουμε αναλαμβάνοντας όλοι οι πολίτες την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον εαυτό τους, στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο». Παράλληλα, επισήμανε πως η εξάπλωση της μετάλλαξη Δέλτα μας υποχρεώνει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να πείσουμε πολίτες που είναι δύσπιστοι να εμβολιαστούν.

Μέρος του κοινωνικού συνόλου

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν εχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, λέγοντας ότι «το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανένα το δικαίωμα, στα πλαίσιο της δικής του ελευθερίας, να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του. Γιατί τα δικαιώματα που μας αναγνωρίζει το Σύνταγμα δεν τα αναγνωρίζει μόνο επειδή είμαστε ατομικά φορείς της ανθρώπινης αξίας, το οποίο φυσικά ισχύει ,αλλά μας τα αναγνωρίζει και γιατί είμαστε μέρος του κοινωνικού συνόλου. Και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου, ακριβώς επειδή έχουμε την υποχρέωση αλληλεγγύης, να φροντίζουμε δηλαδή τη δημόσια υγεία αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε και περιορισμούς στα δικά μας δικαιώματα».

Εμβολιασμός, η μόνη λύση

Επιπλέον, η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε πως αν οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να πειστούν από τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την ανάγκη εμβολιασμού, ας ακούσουν όσους νόσησαν και πέρασαν με δύσκολα συμπτώματα τον κορωνοϊό. «Η επιστήμη έχει καταλήξει ότι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας, η μόνη ασφαλής λύση, είναι ο εμβολιασμός. Και είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή είναι ανεμβολίαστοι, και ανάμεσά τους πολλοί νέοι. Πρέπει λοιπόν η προσπάθεια εμβολιασμού να επιταθεί, να επιδείξουμε όλοι το υψηλότερο δυνατό αίσθημα ευθύνης», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr