Μήνυμα Θεοδωρικάκου

Μήνυμα προς όλους τους πολιτικούς αλλά και τους πανεπιστημιακούς έστειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια.

Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει όλοι να τους τηρούν 

Απευθυνόμενος προς τους νεοεισερχόμενους στην Ελληνική Αστυνομία, τους οποίους επισκέφτηκε,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού εξήρε τον ρόλο της ΕΛΑΣ στην εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία, τόνισε ότι το μήνυμα είναι σαφές :

“οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τους τηρούν όλοι, ιδίως τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Για αυτό, ας αφήσουν ήσυχη την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει την αποστολή της, μακριά και έξω από κομματικές και προσωπικές ιδιοτέλειες”.

O κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι τα πανεπιστήμια είναι χώροι γνώσης, έρευνας, επικοινωνίας, ελευθερίας και όλα αυτά έχουν ως προϋπόθεση να είναι χώροι απολύτως ασφαλείς. “Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και την ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου.

Πάρα πολλοί από εσάς είστε πτυχιούχοι, χθεσινοί συνάδελφοι με τους φοιτητές και θα κληθείτε να συνδράμετε ακριβώς στην ασφάλεια των χθεσινών συναδέλφων σας και των καθηγητών σας”, είπε.

4μηνη εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ασφάλειας των πανεπιστημίων

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι τους 4 μήνες θα γίνει εκπαίδευση όσων συμμετέχουν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, ώστε να ενταχθούν στην εφαρμογή των σχεδίων ασφάλειας, που με βάση τον Νόμο οφείλουν οι πρυτανικές αρχές να διαμορφώσουν για όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους.

“Σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα που αφορούν την ελεγχόμενη είσοδο, τη χρήση άλλων τεχνικών μέσων, όπως είναι οι κάμερες στους πανεπιστημιακούς χώρους. Για να είναι η κάθε ελληνική οικογένεια σίγουρη ότι η επένδυσή της στην Παιδεία των παιδιών της πιάνει τόπο”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Να συμβάλλετε σε αυτή την προσπάθεια χωρίς φόβο και δισταγμό 

Κάλεσε, δε,  όλα τα μέλη της ακαδημαϊκης κοινότητας να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς φόβο και δισταγμό.

“Εμείς, ως Υπουργείο Προστασίας το Πολίτη, ως ΕΛ.ΑΣ. κάνουμε όλα όσα πρέπει για αυτόν τον σκοπό με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Σας εύχομαι καλή παραμονή, να ανταποκριθείτε όλοι στην εκπαίδευσή σας, να έχετε εξαιρετική σταδιοδρομία και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε στιγμή που θα αισθανθείτε ότι χρειάζεστε τη στήριξη της Πολιτείας”, κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr