Ζελένσκι απόπειρα δολοφονίας

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος ως προϋπόθεση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά αυτό θα πρέπει να τελεί υπό την εγγύηση τρίτων χωρών και να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι μίλησε σε Ρώσους δημοσιογράφους σε μια βιντεοκλήση διάρκειας 90 λεπτών –  μια συνέντευξη που οι ρωσικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τα ρωσικά Μέσα ενημέρωσης να μην την προαναγγείλουν. Ο Ζελένσκι μίλησε στα ρωσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Ο Ζελένσκι είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας έχει προκαλέσει την καταστροφή ρωσόφωνων πόλεων στην Ουκρανία και τόνισε ότι η ζημιά είναι χειρότερη από τους ρωσικούς πολέμους στην Τσετσενία.

“Εγγυήσεις ασφαλείας , ουδετερότητα και αποπυρηνικοποιημένο καθεστώς στην Ουκρανία. Είμαστε έτοιμοι να το πετύχουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο”, είπε ο Ζελένσκι.

Η Ουκρανία συζητά τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία στις συνομιλίες με τη Ρωσία, αλλά αρνείται να συζητήσει άλλες ρωσικές απαιτήσεις, όπως η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, είπε ο Ζελένσκι.

  • Με πληροφορίες από το Reuters
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr