Μητσοτάκης Ερντογάν

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, αν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και αν παραμένουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και πρόσθεσε : ”

Καταλαβαίνω γιατί πριν από μία εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα της Τουρκίας επικεντρώνονται στον εθνικισμό. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε ένα μπαράζ θερμών δηλώσεων. Θα ήταν ανεύθυνο.

Θα απαντάμε σε όλες τις στρεβλώσεις 

Αλλά θα δίνουμε πάντα σαφείς απαντήσεις στην απόλυτη διαστρέβλωση, καθώς η Τουρκία παρουσιάζει την Ελλάδα ως αυτή που προκαλεί την ένταση. Δεν είμαι αυτός που είπε “Ερντογάν γιο” ως προς την επικοινωνία μεταξύ δύο αρχηγών κρατών. Τα έχω ακούσει ξανά στο παρελθόν. Εκτιμώ ότι θα συναντηθούμε και πάλι. Θα υπάρχουν ευκαιρίες. Ακόμα και στο φορουμ της Πράγας, θα ήμουν ανοιχτός”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία και τη στάση της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υφίσταται μεγάλος προβληματισμός σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ΗΠΑ για την Τουρκία, καθώς  είναι η μόνη χώρα που δεν συμμετέχει στις κυρώσεις για τη Ρωσία.

“Η Τουρκία υιοθετεί μία νεοεπεκτατική και νεοαυτοκρατορική

“Η Τουρκία υιοθετεί μία νεοεπεκτατική και νεοαυτοκρατορική, που φαντάζει ξένη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Υπάρχει μία σταδιακή αλλαγή στην αντιμετώπιση της Τουρκίας σε διάφορες χώρες. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπολήσει τη δύναμη των συμμάχων της” σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε :

“Είναι χρέος  μου να ασφαλίσω τη χώρα όσον αφορά στην αποτρεπτική της δυνατότητα και να χτίζω συμμαχίες. Θα ήθελα να έχουμε σχέσεις που αρμόζουν σε δύο γείτονες – να μην σκαλίζουμε συνέχεια το παρελθόν, αλλά να δούμε πώς θα πορευτούμε στο μέλλον. Ευχής έργον να αντιληφθεί η Τουρκία, ότι η στρατηγική που ακολουθεί είναι αδιέξοδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr