Την κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαΐου, οι οποίες θα καθορίσουν την πορεία της χώρας, εάν θα κινηθεί προς το μέλλον, ή εάν θα επιστρέψει στο παρελθόν, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Αργοστόλι.

«Την 21η Μαΐου έχουμε εκλογές οι οποίες στην κυριολεξία θα καθορίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά σε μία πορεία προόδου, ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Ή αν θα γυρίσουμε πίσω στην εποχή της μιζέριας, των υψηλών φόρων, των ανοικτών συνόρων, μιας Ελλάδας η οποία δεν μετρούσε, δυστυχώς, όπως θα θυμάστε καλά, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία της κυβέρνησης με την υλοποίηση δεσμεύσεων και έργου.

«Το καλύτερο αποτύπωμα της αξιοπιστίας μας γι’ αυτά τα οποία λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε, είναι το έργο μας αυτή την τετραετία. Εδώ, στην Κεφαλονιά, ξέρετε πολύ καλά ότι εκτός από τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε σε εθνικό επίπεδο και δεν ήταν και λίγες -από το προσφυγικό μέχρι την πανδημία, από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την ενεργειακή κρίση και έναν γείτονα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ο οποίος μονίμως μας δημιουργούσε προβλήματα- εδώ είχαμε και το πρόσθετο πρόβλημα μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής η οποία χρειάστηκε μια άμεση αντιμετώπιση» είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στους στόχους της νέας τετραετίας τους οποίους συνόψισε στην οικονομία και την αύξηση των εισοδημάτων και την προσέλκυση επενδύσεων:

«Πρέπει οι μισθοί να αυξηθούν. Μπορούμε να τους αυξήσουμε 25% σε μία τετραετία. Ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Αλλά αυτό θα γίνει με επενδύσεις και με ανάπτυξη, όχι με δανεικά και πολιτικές οι οποίες έρχονται από το χθες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η αντιπολίτευση και κάθε εβδομάδα ανεβάζει και το κόστος του προγράμματός της. Εμείς το εκτιμούμε ότι έχει ξεπεράσει ήδη τα 80 δισεκατομμύρια. Και το ενδιαφέρον είναι, πάμε και τους ρωτάμε, είχα ρωτήσει και εγώ ξέρετε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή ένα απλό ερώτημα: Πόσο στοιχίζει σε βάση τετραετίας η δέσμευσή σου για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και στο πετρέλαιο; Δεν ήξερε να μου απαντήσει. Δεν ξέρουν, δεν τους ενδιαφέρει, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι δεν θα κερδίσουν, οπότε μπορούν να τάξουν στους πάντες τα πάντα». Πρόσθεσε δε ότι «εμείς, όμως, επειδή ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε, έχουμε μια άλλη αίσθηση ευθύνης απέναντί σας. Δεν μπορώ να στέκομαι εδώ και να σας λέω και να δεσμεύομαι για πράγματα τα οποία γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν θα κάνουμε πράξη. Γι’ αυτό και το πρόγραμμά μας είναι και μελετημένο και κοστολογημένο και δοκιμασμένο στη βάσανο της διακυβέρνησης σε δύσκολες συνθήκες».

«Εμείς είμαστε σαφείς, λέμε ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι, γιατί η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Αυτό είχαμε τέσσερα χρόνια τώρα και η Ελλάδα πήγε μπροστά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα ευφυολόγημα περί προοδευτικής διακυβέρνησης που μπορεί να είναι κυβέρνηση ηττημένων, μπορεί να είναι κυβέρνηση ανοχής, πλην όμως κανείς δεν έχει καταλάβει αν ο ένας μπορεί να συνεννοηθεί με τον άλλον και αν θέλουν τελικά καθ’ οποιοδήποτε τρόπο να συγκυβερνήσουν. Κάπου καραδοκεί και στη γωνία ο κ. Βαρουφάκης που θέλει να σας πάρει τα ευρώ και να σας τα κάνει «Δήμητρες», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr