Για ακόμα μία φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα της κάλπης της 21ης Μαΐου αναρωτώμενος αν «θα διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε ή θα επιστρέψουμε σε μια αδύναμη Ελλάδα;» σε επίσκεψή του στην Πετρούπολη όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής.

«Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θωρακίσαμε τα σύνορα και την ασφάλεια της χώρας

«Είχα υποσχεθεί μία χώρα πιο ασφαλή και η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που θωράκισε τα σύνορα και αντιμετώπισε στην πράξη το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας και κάναμε τη χώρα ισχυρή και αξιόπιστη. Μετατρέψαμε την Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια από μία προβληματική χώρα σε παράδεισο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ποιος κρατάει το τιμόνι του σκάφους. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες αυτά τα τέσσερα χρόνια: μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμα: ότι μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από δώδεκα χρόνια ενώ σημείωσε πως γνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

«Τον νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Από άλλους θα ζητήσετε το λογαριασμό, αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη, όταν σας τσάκισαν στους φόρους και σας έκοψαν τις συντάξεις. Από αυτούς να ζητήσετε το λογαριασμό σήμερα, όχι από εμάς», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον τόνισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως «όλα αυτά τα οποία πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, μπορούν εύκολα να ανατραπούν, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο προσδοκούμε».

Και πρόσθεσε: «Εγώ διεκδικώ, ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία. Και πρέπει να σας πω ότι σήμερα, στην κάλπη της 21ης Μαΐου, υπάρχει μόνο μία ουσιαστικά πρόταση διακυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούω, δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα».

«Όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»

««Προοδευτική διακυβέρνηση», λένε κάποιοι, Πρωθυπουργός ο «άγνωστος Χ», λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση αν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε, είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη μέρα. Για να μην βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις. Γιατί, ξέρετε, μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Και επειδή ακούω επίσης πολλά για διπλές εκλογές, για το τι θα γίνει μετά την 21η Μαΐου. Μία είναι η κάλπη, φίλες και φίλοι. Την 21η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη και μετά όλα θα δρομολογηθούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, λέγοντας ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα, έθεσε εκ νέου το δίλημμα των εκλογών και είπε: «Όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Γιατί αυτό που θα κριθεί στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε αυτή την τετραετία ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοικτών συνόρων, μιας Ελλάδας αδύναμης, μιας Ελλάδας την οποία θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.

Είμαι σίγουρος ότι και εδώ, από τη Δυτική Αθήνα, το μήνυμα που θα εκπέμψει η κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι ισχυρό και θα πετύχουμε τον στόχο που έχω θέσει, να είμαστε και εδώ πρώτη δύναμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr