Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την περιοδεία του στη βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε τη Στυλίδα, το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών και τη Γλύφα Φθιώτιδας.

«Να κλείσουμε τον τραυματικό κύκλο της απλής αναλογικής»

O πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων ότι εάν στις προηγούμενες εκλογές ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής «ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή πάλι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η χώρα θα την είχε ήδη ισχυρή κυβέρνηση». Ζήτησε «ακόμα υψηλότερο ποσοστό» για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου για «να κλείσουμε οριστικά αυτόν τον τραυματικό κύκλο της απλής αναλογικής», ενώ τοποθετήθηκε και για το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την απλή αναλογική.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επένδυση που θα γίνει για το νέο λιμάνι της Στυλίδας, τόνισε πως η Ελλάδα θα πάρει γρήγορα την επενδυτική βαθμιδα και ξεκαθάρισε πως «για εμάς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για ένα νέο ΕΣΥ. Θα κάνουμε περισσότερες προσλήψεις, γιατί χρειάζονται παραπάνω γιατροί και νοσηλευτές». Τόνισε, δε, ότι «οι μισθοί θα αυξηθούν μόνο με καλές επενδύσεις, όπως αυτές που γίνονται. Όσο θα μειώνεται η ανεργία, τόσο η διαπραγματευτική δύναμη του εργαζόμενου θα ενισχύεται και οι μισθοί θα αυξάνουν. Άλλος τρόπος μαγικός δεν υπάρχει».

Τα «mea culpa» του Τσίπρα

«Αλλά το μόνο που σας ζητώ είναι να πάμε να ξανακάνουμε ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάναμε την 21η Μαΐου και κάτι παραπάνω, για να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό και να κλείσουμε οριστικά αυτόν τον τραυματικό κύκλο της απλής αναλογικής. Μια νάρκη στα θεμέλια της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος για την οποία, βέβαια, εμείς είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει. Είχαμε πει τα προβλήματα της απλής αναλογικής. Είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση από αυτά τα κόμματα» ανέφερε.

Πρόσθεσε, δε, δηκτικά ότι «κάποιοι δεν μας άκουσαν. Τώρα άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει “mea culpa”, “συγγνώμη”, δηλαδή, για την απλή αναλογικήΚοιτάξτε, αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Γιατί έχει πολλά mea culpa να πει.Έχει πολλά mea culpa να πει για την εξαπάτηση των Ελλήνων, για τα ψέματα με τα οποία τάισε πάλι τους πολίτες σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Θα έπρεπε να πει ένα mea culpa για την τοξικότητα και την μαύρη προπαγάνδα με την οποία μας βομβάρδισε και στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr