Μητσοτάκης Βρυξέλλες

Αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά στην απόφαση επιβολής πλαφόν στο φυσικό αέριο, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Βρυξέλλες.

Εκτός από την υπόθεση του φυσικού αερίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την οικονομική ανακούφιση των πολιτών, κάνοντας παράλληλα λόγο για «άναρθρες κραυγές» από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Είμαστε κοντά στην επιβολή πλαφόν 

«Πρέπει σήμερα είτε την ερχόμενη Δευτέρα στο συμβούλιο υπουργών να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας. Είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να επιβάλλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου Η  επιχειρηματολογία μας είναι γνωστή σε όλα τα κράτη μέλη και θεωρώ ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα βρούμε τις απαραίτητες πλειοψηφίες για να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Η Ευρώπη πρέπει να στείλει σήμα στις αγορές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από την Ρωσία. Να στηρίξουμε σήμερα τους στηρίξουμε τους καταναλωτές μας τις επιχειρήσεις μας τα νοικοκυριά μας για να τους προστατεύσουμε από το κύμα ακρίβειας μετά την άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αφήνουμε πίσω τις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσης»

«Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει όλα αυτά τα μέτρα και να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο θα εκταμιευθούν από τον προϋπολογισμό 900 εκατ ευρώ για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τους συμπολίτες μας που δικαιούνται επίδομα στήριξης για τις αγορές του πετρελαίου θέρμανσης.

Και αυτό σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες όπως το καλάθι του νοικοκυριού που αποκτά χριστουγεννιάτικη διάσταση και δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσης και στηρίζουμε στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr