Μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , μιλώντας στο Συνέδριο ygeiamou που διοργανώνει το Πρώτο Θέμα και το ιατρικό σάιτ ygeiamou.gr.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε  ότι… δεν κρατά μούτρα στον κ. Ερντογάν, παρά τις αλλεπάλληλες προσωπικές επιθέσεις του Τούρκου προέδρου στο πρόσωπό του.  «Είχα την εντύπωση ότι μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν υπήρχε πλαίσιο συνεννόησης και δεν θα γίνουν ενέργειες που θα προκαλέσουν την άλλη πλευρά. Είχαμε μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά», πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση του πρωθυπουργού με τον διευθυντή του Πρώτου Θέματος, Μπάμπη Κούτρα και τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Τζιοβάρα:

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συζήτηση | «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή»

Διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πεδία συνεννόησης με την Τουρκία, όπως στην παράμετρο του επισιτισμού, καθώς, όπως είπε: 

«Ο μόνος τρόπος να βγει το εγκλωβισμένο σιτάρι από Ουκρανία είναι μέσω της θαλάσσιας οδού. Και η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν ρόλο να παίξουν. Ας δούμε τα πεδία υπό την κατεύθυνση του ΟΗΕ, που μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσία αντί της τουρκικής ρητορικής που ξεπερνά τα όρια και γίνεται γραφική».

Όσο για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι αυτές θα γίνουν το 2023, καθώς αυτό ορίζει η θεσμική τάξη. «Το γεγονός ότι φτάνουμε στο τέλος της θητείας δεν είναι άλλοθι για να ρίξουμε ρυθμούς. Είναι σημαντικό να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε αφόρητη τοξικότητα και διάλογο με κραυγές και κατηγορίες τους επόμενους 12 μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr