Μητσοτάκη πανδημία

Για την εξέλιξη της πανδημίας ενημερώνει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιείται δια ζώσης στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με τις δυσκολίες του τέταρτου κύματος που σαρώνει την Ευρώπη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εμβόλιο. Περιέγραψε, δε, τους 4 άξονες αντιμετώπισης της πανδημίας :

  • Δεν θα ξαναυπάρξει άλλο lockdown στη χώρα μας
  • Όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς.
  • Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ.
  • Η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα Υγείας.ς Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει ήδη εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να κινηθεί νωρίτερα, ενώ προειδοποίησε ότι έχουμε δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας.

Θετικά τα μηνύματα από τους εμβολιασμούς 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μόνο τις τελευταίες μέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού με την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 με την τρίτη. Επανέλαβε, δε, ότι είναι απαραίτητη η τρίτη δόση ειδικά σε συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας.

“Καμία κρατική κινητοποίηση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα χωρίς την προσωπική ευαισθητοποίηση. Τα μέτρα που λαμβάνουμε στη χώρα μας είναι σαν αυτά που λαμβάνουν άλλες. Είμαστε πιο αυστηροί σχετικά με τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης” είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να μεταφέρουν  στις εκλογικές σας περιφέρειες το μήνυμα ότι σήμερα η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Αντί να ζητάμε έναν αστυνομικό δίπλα μας είναι καιρός να γίνουμε φύλακες της υγείας μας.

Η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες 

“Μέσα σε δυο χρόνια η εθνική μας θέση αναβαθμίστηκε, η οικονομία μας ανατάχθηκε.
Σήμερα οι πολίτες έχουν λιγότερα βάρη. Πληρώνουν λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Παρά την πανδημία αυξάνεται έστω και οριακά ο κατώτατος μισθός. Στην πανδημία κινήθηκε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα 42 δις ευρώ.

Η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες. Μαζί τους και το ΕΣΥ, που μέσα σε χρόνο ρεκόρ υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ.
Η χώρα μας σήμερα αποτελεί προορισμό ξένων επενδύσεων. Ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε τα πρώτα βήματα αναστροφής του brain drain. Ένδειξη εμπιστοσύνης στο μέλλον της πατρίδας μας.”

Συνεχίζουμε την καμπάνια των εμβολιασμών

Σε σχέση με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κοινωνία τα υποδέχτηκε θετικά. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση που είχε με τους επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεννόηση που υπήρξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr