Βαληράκης Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής.

Με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν ατρόμητο αντιστασιακό στη δικτατορία και ανιδιοτελή βουλευτή και υπουργό στη Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός, που έκανε λόγο για έναν «πολιτικό αντίπαλο», που δεν ήταν «ποτέ εχθρός», έστειλε συλλυπητήρια στη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα.

Η δήλωση Μητσοτάκη για τον Σήφη Βαλυράκη

«Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία και ανιδιοτελής βουλευτής και υπουργός στη Δημοκρατία. Πολιτικός αντίπαλος, αλλά ποτέ εχθρός. Και πάντα, ένας περήφανος Χανιώτης. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Μίνα και στους δικούς του ανθρώπους».

Βρέθηκε νεκρός στην Ερέτρια ο Σήφης Βαλυράκης

Ο πρώην υπουργούς επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε νεκρός σε νησάκι κοντά στην Ερέτρια, όπου διατηρούσε εξοχικό. Όπως έγινε γνωστό, ο Σήφης Βαλυράκης, 77 ετών, είχε βγει βόλτα στη θάλασσα με το φουσκωτό του σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε με τη μηχανή σε λειτουργία 1 ναυτικό μίλι μακριά.

Μηνύματα για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη έστειλαν νωρίτερα τόσο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που έκανε λόγο για έναν «συνοδοιπόρο του Ανδρέα Παπανδρέου», αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια «αδόκητη απώλεια του πολύ καλού φίλου, αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη».

Πηγή: economico.gr