Μητσοτάκης εστίαση

Πλήρη επιβεβαίωση του Economico, συνιστά η αναφορά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, κατά την τριτολογία του στη συζήτηση για την πανδημία και την οικονομία, στην οποία  αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας εκτίμησε πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Η τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με μια απάντηση στις αναφορές του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκίνησε την τριτολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πανδημία και την Οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «η έκφρασή σας, κ. Βαρουφάκη, ”το τίποτε που κυβερνάει”, είναι επιεικώς προσβλητική.

Είναι στην πραγματικότητα το 40% των Ελλήνων» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε πως η δική του αναφορά στον «σουρεαλισμό» δεν ήταν προσβλητική.

Απαντώντας στη συνέχεια στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση με 330 εκατομμύρια στον κλάδο της εστίασης και το ενδεχόμενο να μην ωφεληθούν όλοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων.

Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε χθες, δεν θα έχει κανέναν κόφτη. Θα σας ζητούσα, κ. Τσίπρα, να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πώς υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης».

«Εκτίμησή μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα»

Και συνέχισε, λέγοντας: «Στον τομέα της εστίασης, 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. Θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα.

Εκτίμησή μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων».

Πηγή: economico.gr