Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση του διαχειρίστηκε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και παρά τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε ευκαιρίες για τη χώρα. Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι αναμετριέται με τα προβλήματα των πολιτών, που, όπως τόνισε, δεν έχουν χρώμα και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια της στον ίδιο δρόμο και στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί από το συνολικό έργο της και το πως διαχειρίστηκε τις κρίσεις.

Σημείωσε πως “στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλη κυβέρνηση που να διαχειρίστηκε τόσες δυσκολίες και 30 μήνες μετά την εκλογή της και να έχει τόσο σημαντικό προβάδισμα από την αξιωματική αντιπολίτευση”.

Εκανε αναφορά στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως η πόλη αλλάζει και μετατρέπεται σε σύμβολο των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει ο τόπος.

“Στόχος να μειωθούν οι ανισότητες”

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με ειδική φροντίδα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν σήμερα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με παρέμβασή του στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία του πάρκου στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου και δεσμεύτηκε απέναντι στους δημάρχους και τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ότι θα παρακολουθεί προσωπικά και την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μείωση των ανισοτήτων σε σχέση με το κέντρο και την ανατολική πλευρά της πόλης.

«Το βλέμμα της Κυβέρνησης είναι στραμμένο στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, με μια ειδική φροντίδα, για τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

“Έμφαση στους νέους μας”

Και να διαβεβαιώσω τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης στους οποίους κατοικεί ο νεότερος πληθυσμός της χώρας, ότι η αναπτυξιακή μας πολιτική πρωτίστως στρέφεται σήμερα στους νέους μας. Και γι’ αυτό και δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα έχουμε και άλλες ενδιαφέρουσες εξαγγελίες, αλλά δεν μιλάμε ποτέ αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι μπορούμε να ωριμάσουμε και να υλοποιήσουμε τα έργα για τα οποία δεσμευόμαστε.

Θα παρακολουθώ προσωπικά την εξέλιξη αυτού του έργου, ώστε να φτιάξουμε ένα πάρκο το οποίο όχι απλά θα το χαρεί όλη η Θεσσαλονίκη, το οποίο όμως ταυτόχρονα θα είναι βιώσιμο, οικονομικά αυτοτελές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το χαιρόμαστε, όπως θα το παραδώσουμε για πολλές δεκαετίες.

Διότι ο σκοπός δεν είναι μόνο να φτιάχνουμε έργα τα οποία είναι ωραία τη στιγμή που τα παραδίδουμε, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα και τους πόρους εκείνους οι οποίοι θα επιτρέψουν στο Δήμο να το συντηρεί, να το αναβαθμίζει και στη συνέχεια να το βελτιώνει.

Και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες.

Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδος, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε».

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Σε άλλη παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αποδίδει εξαιρετικά μεγάλη σημασία στο έργο της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ.

Είπε ότι η παρουσία της ΔΕΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Θα υπάρχει οικονομική, εκθεσιακή, επιχειρηματική δραστηριότητα όλο τον χρόνο, πάρκο και πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έτσι θα δουλέψει όλη η πόλη.

«Aποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην ανάπλαση και από την πρώτη στιγμή, όταν ήμουν απλώς βουλευτής και ασχολιόμουν λίγο με τα θέματα της Θεσσαλονίκης, παρακολουθούσα τις κουβέντες για ενδεχόμενη μετεγκατάσταση της Έκθεσης σε κάποιον άλλο χώρο και αναρωτιόμουν έχοντας επισκεφθεί πολλά Συνέδρια, όπως φαντάζομαι πολλοί από σας, αλλά αυτό το οποίο τελικά θέλουν σήμερα οι εκθέτες, οι σύνεδροι, είναι να πάνε σε έναν κλειστό χώρο έξω από την πόλη όπου φτιάχνουμε ξενοδοχεία, εστιατόρια ή αν θέλουν να είναι μέσα στην πόλη.

Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα του χώρου δεν το έχουν πολλές πόλεις σήμερα. Άρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν πόλο οικονομικής εκθεσιακής επιχειρηματικής δραστηριότητας όλο το χρόνο μαζί με ένα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Και δεν χρειάζεται να πάμε να δημιουργήσουμε καινούργιες υποδομές ξενοδοχείων, θα τα λύσει αυτά η ίδια η πόλη, θα δουλέψει όλη η πόλη, δηλαδή, από αυτήν την επένδυση και θα μπορέσει η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει και ένα καινούργιο τοπόσημο, διότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός πραγματικά ήταν ένας πολύ δημιουργικός διαγωνισμός ο οποίος κατέληξε σε μία πολύ όμορφη πρόταση η οποία τελικά εγκρίθηκε από το συμβούλιο.

Όπως, λοιπόν, η Έκθεση ήταν τοπόσημο με τον Πύργο τις προηγούμενες δεκαετίες, έτσι θα ξαναγίνει, Δήμαρχε μου, τοπόσημο για την πόλη και χαίρομαι πραγματικά που όλοι οι φορείς και η Περιφέρεια και ο Δήμος κατάλαβαν ότι τελικά αυτή ήταν η σωστή επιλογή να μείνει η Έκθεση εδώ και να γίνει η ανάπλαση in situ, όπως την περιέγραψες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr