“Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια” διακήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ απαρίθμησε όλα τα μέτρα ενίσχυσης που λαμβάνονται.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «από μία δέσμη 31 μέτρων έχει ψηφιστεί το 1/3 ανάμεσα σε αυτά η έκπτωση των 25 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, η έκτακτη καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ σε παραπάνω από δύο εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας για το μήνα Δεκέμβριο, η μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες, η έκπτωση 40% για ένα χρόνο στις υποχρεώσεις εργοδοτών που μετατρέπουν θέσεις μερικής απασχόλησης σε θέσεις πλήρους εργασίας και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες».

Ειδική αναφορά στο επίδομα θέρμανσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο επίδομα θέρμανσης για το οποίο είπε ότι η κοινή υπουργική απόφαση θα έρθει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. «Θα διαθέσουμε 300 εκατομμύρια εφέτος αντί 174 εκατομμυρίων που είχαμε διάθεση πέρσι σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους και σημαντική παρέμβαση είναι η αύξηση στους 200.000 σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα ανακυκλώνω αλλάζω συσκευή» συμπλήρωσε.

Όπως επισήμανε «κρίναμε αναγκαίο να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους και μέσα στο Νοέμβριο θα δρομολογηθούν οριστικά και τα μέτρα που αφορούν στους συμπολίτες μας που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα αγρότες κτηνοτρόφους και από την αρχή του χρόνου η αύξηση των αποδοχών στους γιατρούς του ΕΣΥ και οι ρυθμίσεις που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων».

Η οικονομία μας πήγε καλύτερα

«Είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε αυτά τα μέτρα γιατί η οικονομία μας πήγε καλύτερα του αναμενομένου και δημιουργούσαμε, με συνετό τρόπο, πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο. Αλλά θα επαναλάβω για μία ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμιά απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε θέσει και για το 2022, αλλά και για το 2023. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης, με τρόπο δίκαιο στην Ελληνική κοινωνία στηρίζοντας πρωτίστως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Σπίτι μου και ειδικότερα στα στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους για τους νέους που προβλέπεται στο εν λόγω πρόγραμμα

«Είναι παρεμβάσεις που αγγίζουν τα 1,8 δισεκατομμύρια με πιο σημαντική τα ευνοϊκά δάνεια, με στήριξη και του ελληνικού δημοσίου, έτσι ώστε ουσιαστικά το αντίτιμο για τη δόση του στεγαστικού δανείου να είναι μικρότερο από το ενοίκιο που θα πλήρωνε κάνεις για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι ίσου μεγέθους» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι «η κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών θα ξεκινήσει άμεσα, όπως και η παραχώρηση οικοπέδων του δημοσίου για την οικοδόμηση συγκροτημάτων διαμερισμάτων ένα μέρος από τα οποία θα μπορούν να ενοικιάζονται με πολυετή χαμηλά μισθώματα».

«Το υπουργείο Εργασίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί τα χρονοδιάγραμματα όπως έχει αποδείξει και με την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr