Μητσοτάκης: «Με ισχυρή λαϊκή εντολή και σταθερή κυβέρνηση, στις 26 Ιουνίου σηκώνουμε τα μανίκια για να λύσουμε τα δικά σας προβλήματα»

«Το μήνυμα της 21ης Μαΐου ήταν εκκωφαντικό και η επιβράβευση μίας αποτελεσματικής πολιτικής, εν μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών», ανέφερεο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση πολιτών στη Σπάρτη.

«Ήρθε και ως επιβράβευση μιας πολιτικής συνέπειας μεταξύ λόγων και πράξεων. Αυτά τα οποία σας είχαμε πει το 2019, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τα υλοποιήσαμε και γι’ αυτό μας επιβράβευσε ο ελληνικός λαός. Αλλά μας ζητάει να κάνουμε και κάτι ακόμα: Μας ζητάει να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο τολμηρά, στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Θα το κάνουμε, με τη δική σας στήριξη. Θα ξαναβάψουμε όλη την Ελλάδα γαλάζια. Στις 25 Ιουνίου οι Έλληνες ψηφίζουν και στις 26 Ιουνίου, με σεμνότητα, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε για να λύσουμε τα δικά σας προβλήματα», τόνισε.

«Οι κάλπες την 25η Ιουνίου θα είναι άδειες το πρωί. Στις 07:00 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες. Θα είναι άδειες. Στις 07:00 το βράδυ, όταν θα κλείσουν, πρέπει να είναι γεμάτες με ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Προσέξτε, είμαι αρκετά χρόνια στην πολιτική ώστε να μη θεωρώ τίποτα δεδομένο. Δικό μου χρέος είναι μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, όταν θα πέσουν τα φώτα της προεκλογικής εκστρατείας, να αγωνίζομαι να πείσω και τον τελευταίο καχύποπτο συμπολίτη μας ότι αξίζει να εναποθέσει τη στήριξή του στη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία. Μετά η ευθύνη περνάει σε όλους εσάς», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Σε αυτούς οι οποίοι διακινούν σενάρια περί δήθεν φόβου από μια παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία, τους απαντώ ότι παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός. Εσείς ψηφίζετε στις κάλπες και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία απηχεί τελικά τη δική σας βούληση. Και, βέβαια, εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία. Εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία. Οι παλιοί. Έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε, όμως, ποιοι είναι η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτα και πάνω από όλα οι παλιοί, παραδοσιακοί αγωνιστές που κράτησαν την παράταξη όρθια και στις δύσκολες στιγμές. Όμως, στη Νέα Δημοκρατία του 2023 συνενώθηκαν -και θέλω να τους ευχαριστήσω και γι’ αυτό- συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας είχαν ξαναψηφίσει. Υπήρχαν πολλοί πολίτες οι οποίοι δίστασαν να μας ψηφίσουν το 2019 και μας ψήφισαν το 2023. Γιατί; Επειδή πείστηκαν από το έργο μας και επειδή μας ζητούν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην υλοποίηση του προγράμματός μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θυμήθηκε την επίσκεψή στη Σπάρτη το 2016, πριν από τις εσωκομματικές εκλογές και την τότε δέσμευσή του να ανανεώσει τη Νέα Δημοκρατία και να την ξανακάνει μεγάλο κόμμα εξουσίας.

«Τήρησα τη δέσμευσή μου απέναντί σας. Και τα καλύτερα, φίλες και φίλοι, είναι ακόμα μπροστά μας. Κρατήστε αυτό που σας λέω, τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας θα μας επιτρέψει να τρέξουμε πιο γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία, να δρομολογήσουμε και να σταθεροποιήσουμε αυτήν την αναπτυξιακή δυναμική η οποία ήδη υπάρχει στην πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το 2019, σε σχετικά καλές διεθνείς συνθήκες, η χώρα μας ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Σήμερα, είμαστε πρωταθλητές στην ανάπτυξη και αυτό σημαίνει καλύτερους μισθούς, καλύτερα εισοδήματα, περισσότερες δουλειές, καλύτερες προοπτικές για την πατρίδα μας μετά από μία δύσκολη δεκαετία. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου να μην είμαι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας, αλλά μαζί να κάνουμε το μεγάλο άλμα της χώρας μας, να κάνουμε την Ελλάδα πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Κρατώντας, ταυτόχρονα, άσβεστες τις παραδόσεις και τις αξίες μας που κάνουν τον ελληνισμό τόσο διακριτή δύναμη σε ολόκληρο τον κόσμο», συμπλήρωσε και ζήτησε από όλες και όλους να συμπορευτούν μαζί του σε μία πορεία πατριωτικής ευθύνης. «Και αναφέρομαι στην πατριωτική ευθύνη επειδή έχω κουραστεί να ακούω διάφορους πατριώτες στα λόγια να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μη λογαριάζουν το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα είναι αναντίρρητα πολύ πιο ισχυρή και πολύ καλύτερα θωρακισμένη απ’ ό,τι ήταν το 2019.

Αυτή η προσπάθεια της εθνικής ανάταξης, αυτός ο αγώνας για τη διαρκή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεών μας, αυτή η προσπάθεια να φυλάμε τα σύνορά μας -γιατί η χώρα έχει σύνορα και στη θάλασσα και στον αέρα και στη στεριά- θα συνεχιστεί. Με ανθρωπισμό πάντα, διότι -ξέρετε- κανείς δεν έχει σε αυτήν τη χώρα το μονοπώλιο του ανθρωπισμού.

Είναι πραγματικά παράξενο να έρχονται τώρα και να μας κουνάνε το δάχτυλο, ποιοι; Αυτοί οι οποίοι μετέτρεψαν τη χώρα σε κέντρο διερχομένων και αυτοί οι οποίοι ανέχτηκαν την τραγωδία, το κολαστήριο της Μόριας, με τα ασυνόδευτα ανήλικα και με τις τραγικές καταστάσεις που επικρατούσαν στην πατρίδα μας πριν το 2019», τόνισε.

«Θα προχωρήσουμε μπροστά με μία ισχυρή λαϊκή εντολή, με μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να έχει τη δύναμη να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr