«Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ. Ο κύκλος πόνου και τραύματος που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία τα τελευταία δέκα έτη, έχει πλέον κλείσει», επισήμανεο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςαπό τις Βρυξέλλες στις κοινές δηλώσεις του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό εξέφρασε τη θλίψη για την τραγωδία στην Πύλο και πρόσθεσε πως απαιτείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του.

Για την ελληνική ακτοφυλακή τόνισε πως έχει σώσει δεκάδες ανθρώπους που συχνά δεν φορούν καν σωσίβια και πως η προτεραιότητα των ελληνικών αρχών είναι όχι μόνο να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά να συνδράμει όσους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως για την κυβέρνηση το μεταναστευτικό συνιστά μεγάλη προτεραιότητα και πως μείωσε τις μεταναστευτικές ροές κατά 90%.

Από την πλευρά της η κ. Μέτσολα τόνισε πως γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και πως κανένας δεν θα πρέπει να πεθαίνει στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη.

Τα κράτη μέλη, πρόσθεσε, δεν μπορούν από μόνα τους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και απαιτείται να υπάρξει συμφωνία για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr