Μητσοτάκης εμβολιασμένοι

Χαιρετισμό στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19» απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ημερίδα διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σπεύσατε για την τρίτη δόση 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση. «Είναι πιο εύκολο να πείσεις κάποιον να κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση, παρά να πείσεις κάποιον που δεν το έχει κάνει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν την Τρίτη 02/11/2021 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη βασίζονται σε τρεις αρχές:

Από την στιγμή που έχουμε στην διάθεσή μας το εμβόλιο δεν θα ξανακλείσει η οικονομία και η κοινωνία.

Οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που έχουν.

Όσοι δεν θωρακίζονται ακόμα με το εμβόλιο θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ για να ελέγχονται και οι ίδιοι και οι γύρω τους. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι όσοι το σκέφτονται να εμβολιαστούν να το πράξουν αύριο κιόλας για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες και να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία μας και να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτή την περιπέτεια.

«Μόνο έτσι», πρόσθεσε, «θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα ανθρωποκεντρικό και όχι ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας για να μη νοσούν οι πολίτες. Το εμβόλιο είναι η απόλυτη πρόληψη. Το μεγαλύτερο δώρο της επιστήμης και η επιστημονική ανακάλυψη που παγκόσμια έσωσε τις περισσότερες ζωές».

Τέλος, κάλεσε να μην διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr