Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου συζήτησαν με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη χώρα μας η δυσχερής αυτή κατάσταση.

Στον διάλογο που προηγήθηκε, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα του για εθνική ομοψυχία στο εν λόγω πρόβλημα, καθώς όπως ανέφερε «δε μπορούμε να αφήσουμε να υπερισχύσουν τα συμφέροντα και η μικροπολιτική σε αυτό το εθνικό ζήτημα», συστήνοντας ενότητα, ψυχραιμία και σύνεση.

Η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας 

Στη συνέχεια, με αφορμή τη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε ότι η παραδοχή που οικοδομήθηκε η ΕΕ, δηλαδή το απαραβίαστο των συνόρων διαλύθηκε μετά την σοκαριστική εισβολή της Ρωσίας, «συνεπώς είμαστε στην αρχή μίας νέας εποχής η οποία θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και το τίμημα θα είναι πολύ υψηλό«.

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι η Ελλάδα πάντα στεκόταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, «είμαστε έτοιμοι για τις αναταράξεις που θα προκληθούνε, μιλούσαμε για την ανάγκη αυτονομίας της Ευρώπης και δικαιωθήκαμε».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να έχουμε απόλυτη εγρήγορση για κυβερνοεπιθέσεις και παραπληροφόρηση, ενώ η Ελλάδα «θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, σε όσους φύγουν από τα σπίτια τους και γίνουν πρόσφυγες, δίπλα στις χώρες που θα πιεστούν από τις προσφυγικές ροές όπως αυτές στάθηκαν σε εμάς».

Το διακύβευμα αφορά το σύνολο των αξιών της Ευρώπης 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε ότι το διακύβευμα αφορά το σύνολο των αξιών της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να δείχνει ενότητα, ανέφερε, ενώ επέμεινε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα και να υπερισχύσει η ενότητα.

Όπως έγινε γνωστό, στις 16:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, από το υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr