Μητσοτάκης Κ.Ο.

Ανήμερα των γενεθλίων της ΝΔ και σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία να προκαλεί ακατάπαυστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έστειλε μηνύματα στην Τουρκία, αλλά και στον τουρκικό λαό, ενώ ανέδειξε το κεντρικό δίλημμα των εκλογών αλλά και την παγίδα της απλής αναλογικής.

Θα υπηρετούμε πάντα μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους 

Με την επέτειο των 48 χρόνων της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι δηλώνουμε την πίστη μας στην δημοκρατία και την άρρηκτη σχέση μας με τους πολίτες.

Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους πάνω και πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, είπε θυμίζοντας τα λόγια του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σχεδόν 50 χρόνια μετά και 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι η ΝΔ είναι όλων των Ελλήνων, τόνισε.

Θέτοντας το πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα και η ΝΔ ζήτησε από τους βουλευτές να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια για τις καλές και κακές στιγμές όπως είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ έχει την δυνατότητα πλέον να ενσωματώνει κάθε νέα ιδέα.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά είπε ότι είναι: η προστασία της πατρίδας, η ανοικτή και παραγωγική οικονομία λη δίκαιη κοινωνία και η εθνική ενότητα.

Αναφερόμενος στις κρίσεις και τις αντιξοότητες είπε ότι η πατρίδα παρόλα αυτά προχωράει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και την μείωση της ανεργίας. Στηρίζει όσο γενναία μπορεί το εισόδημα των νοικοκυριών και την λειτουργία των επιχειρήσεων χωρίς να ναρκοθετεί το κοινό μας μέλλον.

Μίλησε για μια προσπάθεια που ειδικά η ΚΟ της ΝΔ την γνωρίζει καλά ως πρωταγωνιστές ενός νομοθετικού έργου το οποίο δεν έχει όπως σημείωσε προηγούμενο. Από το καλοκαίρι του 2019 έως τα μέσα του 22 ψηφίστηκαν 330 νομοσχέδια, υπογράμμισε.

Έγιναν πάνω από 6.000 ομιλίες στην ολομέλεια και τις επιτροπές της Βουλής, τόνισε και ευχαρίστησε τους βουλευτές για την σπουδαία δουλειά που όπως είπε, γίνεται.

Πυξίδα μας το Διεθνές Δίκαιο

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι το ίδιο από τον Οκτώβριου του 1974 όταν η ΝΔ ξεκινούσε την διαδρομή της αλλά έμειναν ακλόνητες οι ιδρυτικές της αξίες. Γύρω της διαλύονταν συνασπισμοί, κράτη και κόμματα αλλά ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός και ο φιλελεύθερος και κοινωνικός της χαρακτήρας είναι ιδιότητες που αναπτύσσουμε απέναντι στα ζητήματα της εποχής.

«Φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία», τόνισε και «γι αυτό όπως είπε αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας. Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο».

Λέει ψέματα όποιος υποστηρίζει ότι τα κράτη μπορούν μόνα τους 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι κανείς εθνικός προϋπολογισμός και κανείς μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Όποιος το ισχυρίζεται απλά λέει ψέματα.

Αυτός είναι ο λόγος που δίνω την μάχη για μια συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση, όπως έγινε με το Ταμείο Ανάκαμψης και το ευρωπαϊκό ψηφιακό διαβατήριο έτσι και τώρα η Αθήνα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ζητεί μια κοινή απάντηση σε ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Οι θέσεις μας βρίσκουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. πρέπει να τεθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και να αποσυνδεθεί η τιμή του από του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της Γερμανίας και πάλι λέγοντας ότι σε μια τέτοια αναγκαιότητα δεν μπορούν να αντισταθούν μικροϋπολογισμοί που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλλεγγύη. Τόνισε επίσης ότι αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στην Ευρώπη.

Επανέλαβε ότι η στήριξη θα συνεχιστεί με μέτρα αποτελεσματικά.

Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο

Αυτή την πολιτική είπε αντιλαμβάνονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι στην καταιγίδα η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον τους.

Αυτή η περιπέτεια μπορεί πρόσκαιρα να μας κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε ότι ο ορίζοντας είναι καθαρός και είμαστε οπλισμένοι με το διεθνές δίκαιο και τις θέσεις μας υποστηρίζει η διεθνής κοινότητα.

Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι ένοπλες δυνάμεις και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Πρόσθεσε επίσης ότι γαλανό θέλουμε και τον ουρανό μας στην σχέση με τους γείτονές μας και δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως είπε το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς.

Οι δυο λαοί είναι φίλοι που θέλουν να ζουν και να προκόβουν ειρηνικά. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Ξέρουν ότι οι συνθήκες είναι για να τηρούνται και η ιστορία δεν ξαναγράφεται με ρητορικά πυροτεχνήματα. Η Ελλάδα περιμένει την άλλη πλευρά του Αιγαίου στον χώρο της λογικής και της ειρήνης.

Το 2022 θα είναι μία ακόμα χρονιά ρεκόρ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μόνιμα μέτρα που θα ισχύσουν από το 2023 για την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών λέγοντας επίσης ότι παρά την διεθνή αστάθεια οι εξαγωγές μας σπάνε ρεκόρ και οι επενδύσεις εξακολουθούν να φέρουν νέες δουλειές και δημόσια έσοδα. Το 2022 θα είναι άλλη μια χρονιά ρεκόρ, είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα έργα υποδομών όπως τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά και στα έργα που γίνονται μικρά ή μεγάλα στην περιφέρεια. Ζητούμενα είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια, είπε και τόνισε ότι ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι δύσκολος και όλοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην μετατραπεί η διαμαρτυρία και η αγωνία σε φλερτ με την δημαγωγία.

Η λογική του πιο χυδαίου παλαιοκομματισμού

«Μην ξεχνάμε», είπε «ότι έχουμε απέναντι μας μια αξιωματική αντιπολίτευση που καταστροφολογεί για τα πάντα και κατασκευάζει απώλειες για τον κορονοϊό, επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στο ρεύμα και καταγγέλλει παραβίαση τάχα του ασύλου όταν η αστυνομία συλλαμβάνει συμμορίες που δρούσαν σε φοιτητικές εστίες.

Πουλάει σε φθηνή τιμή ακριβά ψέμματα. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει χωρίς να ντρέπεται ότι αν είχε την δυνατότητα να μοιράσει 50 δις θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί. Αυτή είναι η λογική του πιο χυδαίου παλαιοκομματισμού που έχει καταδικασθεί ανεπιστρεπτί από τους πολίτες.

Αυτή η λογική είναι μπροστά μας και θα μας συνοδεύει έως τις εκλογές, Στον λαϊκισμό της εξαγοράς συνειδήσεων πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας έργο, είπε και να μην κρυφτούμε από τα προβλήματα της κοινωνίας. Να παραδεχτούμε ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί».

Αν όχι εμεις, τότε ποιοι?

Και συνέχισε: «Το δίλημμα που διατύπωσα στην Θεσσαλονίκη ισχύει στο ακέραιο. Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου; Πρέπει να εξηγήσουν επιτέλους οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ποια είναι η πρόταση απέναντι στην δική μας.

Οι τρικυμίες θα είναι πολλές και το εθνικό σκάφος θα πρέπει αν είναι ισχυρό και να το κρατά ένα ικανό πλήρωμα. Απαντάμε ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι με ισχυρή ΝΔ στην διακυβέρνηση. Απέναντι μας θα έχουμε την διαστρέβλωση, την δημαγωγία και την λάσπη αλλά και αμήχανε φωνές που θα πριμοδοτούν την ακυβερνησία».

Η παγίδα της απλής αναλογικής 

Ο πρωθυπουργός καταλήγοντας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εκλογές λέγοντας ότι πρέπει οι πολίτες να ενημερωθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής. «Δεν θα είναι μια χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα αλλά να δείξουν τι κυβέρνηση επιθυμούν έτσι ώστε με την δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της για να κάνει πράξη το πρόγραμμά της.

Θέλουμε η επόμενη μέρα να βρει την χώρα σε συνθήκες σταθερότητας. Με όρους που θα κρατούν την χώρα σε συνεχή τροχιά προόδου για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένα πισωγύρισμα. Με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις που έχουν δείξει συνέπεια και σταθερότητα. Θέλουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση αλλά όχι μονολιθική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr