Μητσοτάκης: «Στις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα δυνατή και ενωμένη»

«Στις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα δυνατή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που την βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του, στο Ηράκλειο της Κρήτης, τελευταίο σταθμό της πρώτης ημέρας της διήμερης περιοδεία του στο νησί.

«Νίκησαν αυτοί που σας μίλησαν την γλώσσα της αλήθειας. Αυτοί που δεν κρύφτηκαν στις δυσκολίες, αυτοί που σας μίλησαν τεκμηριωμένα. Αυτοί που σας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Και ηττήθηκαν αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και στα παραμύθια τα οποία δοκιμάσαμε, τα απορρίψαμε και τα ξαναπορρίψαμε. Και τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει υποστεί κόμμα της αντιπολίτευσης τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά ακόμα και τώρα, μετά τις εκλογές δεν έμαθαν απολύτως τίποτα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και για την επιλογή της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «σήμερα, αν δεν είχαμε την απλή αναλογική, η ΝΔ θα ήταν κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία». «Στόχος στις 25 Ιουνίου είναι όχι μόνο να φτάσουμε αυτό το ποσοστό, αλλά να το ξεπεράσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της ΝΔ επειδή όπως είπε έκαναν το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη γαλάζια.

«Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες και τον τόπο μου τα Χανιά με 21 μονάδες διαφορά» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι σίγουρος ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από εκεί πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πάντως ότι ο ίδιος ανέμενε αυτή τη διαφορά. «Κάποιοι μπορεί να αιφνιδιάστηκαν αλλά εγώ έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων την στήριξή τους» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στην ομιλία του: Η νίκη μας όμως είναι ημιτελής. Θα ολοκλκηρωθεί στις 25 Ιουνίου. Τότε θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr