Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών ενάντια στην ακρίβεια, δεσμεύεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Στήριξη για όσο χρειαστεί

Σε αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν την Παρασκευή (ολόκληρη θα μεταδωθεί το Σάββατο), ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι «θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», υπογραμμίζοντας ότι ελπίζει ότι από την ανοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στοχευμένες μειώσεις φόρων

Εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε βήμα βήμα στήριξη των νοικοκυριών είπε πως η όποια στήριξη πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τα δεδομένα της αγοράς και τις τιμές προκειμένου η βοήθεια να είναι στοχευμένη. «Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες», τόνισε.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Παράλληλα εξήγγειλε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 για όλους. Επίσης, σε ότι αφορά στον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη και αυτή θα γίνει από 1ης Μαΐου μιας και μέχρι τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα πως η αύξηση θα είναι τέτοια που θα λαμβάνει παράλληλα υπόψιν και τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μάχη κατά της οπαδικής βίας

Αναφερόμενος, δε, στο ζέον θέμα της οπαδικής βίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φαινόμενο αυτό λέγοντας πως και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη. Αναφερόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνοντας πως εάν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ.

Αυστηροποίηση των ποινών

Μάλιστα προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται από την επόμενη εβδομάδα. Όπως είπε, οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος». Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε. Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξίδι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr