Μητσοτάκης εκλογές

Κλείνοντας την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή για τις παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα επιτρέψει τη δημόσια ζωή να είναι αιχμάλωτη σε μια μακρά προεκλογική περίοδο»

  • «Η Ελλάδα ανθρωπιάς σώζει χιλιάδες ζωές και αποτρέπει παράνομες εισόδους. Προστατεύουμε τους αθώους και φυλάμε τα σύνορά μας. Ως πρωθυπουργός δεν θα κρύψω την μεγάλη εικόνα πίσω απ τη μικρή ούτε θα επιτρέψω την δημόσια ζωή να είναι αιχμάλωτη σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Η Ελλάδα σήμερα είναι σήμερα εκτός ενισχυμένης εποπτείας.
  • Αφήνει πίσω μνημόνια φόρους κλειστές τράπεζες. Μαζί τους εγκαταλείπει τις πλατείες διχασμού.

“Αφήσαμε πίσω την εσωστρέφεια και μπήκαμε με ισχύ στον διπλωματικ’ό χάρτη. Συνάντησα τους 3 σημαντικότερους ηγέτες αραβικής χερσονήσου. Διαθέτουμε ισχυρή εθνική άμυνα. Επιμένω σε αυτή τη μεγάλη εικόνα που θα αναμετρηθεί με δύσκολα στοιχήματα συγκυρίας”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε :

Δεν θα επιτρέψουμε όλοι μαζί σε όσους καραδοκούν να εκτρέψουν την θετική πορεία της χώρας.

Yπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις 

Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα ήταν έτσι. Γνωρίζω καλά κι τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας.

Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ.

Οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω – Μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του

“Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στην Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα.

Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε 2 – 3μηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Γι σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατίρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί.

Πέρυσι μίλησα με θάρρος για καταστροφικές πυρκαγιές. Ανέλαβα με θάρρος την ευθύνη. Δεσμεύτηκα ότι θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και σήμερα ο μηχανισμός λειτουργεί καλύτερα. Σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα.

Η Δημοκρατία δεν ανέχεται τις σκιές 

Η Δημοκρατία δεν ανέχεται τις σκιές. Και αν χάσουμε ένα μέρος του πολιτικού μας κεφαλαίου ας είναι, δεν θα χάσουμε όμως το στοίχημα για γενναίες αλλαγές. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα όταν δεν το διορθώνουμε.

Είναι πολύ καλύτερο μια κυβέρνηση που βαδίζει στο σωστό δρόμο ίσως και με λάθη από μια κυβέρνηση που βαδίζει στο λάθος δρόμο χωρίς επιστροφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr