«Θέλουμε να μιλάμε για τον απολογισμό του έργου μας, διότι αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο αξιοπιστίας για να μας πιστέψουν οι πολίτες ότι και αυτά τα οποία θα σας πούμε ότι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία, όντως θα τα υλοποιήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων από την Πελοπόννησο όπου και περιοδεύει σήμερα, μερικές ώρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Σε ομιλία του σε συγκεντρωμένους πολίτες στις Μυκήνες υπενθύμισε για ακόμα μια φορά πως η κάλπη της 21ης Μαιου μπορεί να βγάλει μια «πολιτική τερατογένενη» και για αυτόν τον λόγο, η μόνη οδός είναι μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

«Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα. Και είμαι πια σίγουρος ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής στις εκλογές, γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις που ακούω χάνονται στους διαδρόμους υπόγειων συναλλαγών, φαντασιώσεων περί προοδευτικών διακυβερνήσεων, «κυβέρνησης ηττημένων». Προσέξτε το αυτό πολύ καλά: δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι «βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25». Και όταν ο ίδιος ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας.

Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους «πολιτική τερατογένεση», παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε.

Όμως, αυτό το ενδεχόμενο μαθηματικά πρέπει να το αποτρέψουμε και ο μόνος τρόπος να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου και αυτό θα πετύχουμε. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αυτό το οποίο άκουσα, να νοικοκυρέψουμε κι άλλο τη χώρα.

Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Στην πολιτική μείωσης των φόρων και στήριξης των επενδύσεων εστίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την επόμενη στάση της σημερινής του περιοδείας, τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, όπου συνομίλησε με τους πολίτες. Ενώ στο πλευρό του είχε και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που είναι υποψήφιος στην Μεσσηνία.

«Το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός που αναφέρθηκε στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«H χώρα μας από το 2023 και μετά θα πρέπει, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, να μπορεί να παράγει και πάλι πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά επειδή ακριβώς έχουμε πολύ υψηλή ανάπτυξη, αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι απλά εφικτά, μπορούν να συνδυαστούν και με περαιτέρω περικοπές φόρων και με περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές, πράγμα το οποίο θα υλοποιήσουμε στη δεύτερη τετραετία μας» δήλωσε ο.Μητσοτάκης.

«Θα επαναλάβω ότι έχουμε κινητοποιήσει πολύ σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε. Και ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες να μας δώσουν αυτή τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει» συμπλήρωσε δε.

Προστασία των συνόρων

Δεν παρέλειψε, την ίδια στιγμή, να αναφερθεί στην πολιτική προάσπισης των ελληνικών συνόρων, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και σε πείσμα όλων όσοι αγωνίζονται για το αντίθετο, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι πραγματικά λυπηρό, φίλες και φίλοι, ότι σήμερα, υπάρχουν κάποιοι Ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης αυτός με ευρωπαϊκούς πόρους».

Έργα με αναπτυξιακό πρόσημο

Στο Ναύπλιο, η πρώτη του στάση της σημερινής περιοδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το σημείο στο παραλιακό μέτωπο όπου θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ η μαρίνα της πόλης.

«Έχουμε επενδύσει πολύ στον γαλάζιο τουρισμό συνολικά ως χώρα. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα και στο Ιόνιο που γίνονται αντίστοιχες σημαντικές επενδύσεις. Αλλά εδώ για το Ναύπλιο, μια πόλη με τόσο μεγάλη ιστορική σημασία για την πατρίδα μας, για έναν φυσικό τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο, αυτή η μαρίνα πιστεύω θα προσθέσει πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυναμική. Και, όπως είπατε, ουσιαστικά δεν θα εξυπηρετήσει μόνο το Ναύπλιο αλλά όλη την ευρύτερη περιοχή. Μια επένδυση η οποία θα είναι σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον, όπως βλέπω και όπως επιβάλλουν πια όλες οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το έργο, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας άνω των 200 θέσεων, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα. Η επένδυση, σε πρώτη φάση, εκτιμάται σε 25 εκατομμύρια ευρώ, και θα καλύψει θαλάσσια έκταση 73 στρεμμάτων, ενώ παράλληλα προβλέπει ανάπλαση της ευρύτερης χερσαίας ζώνης.

Ο πρωθυπουργός παρέστη νωρίτερα στην τελετή υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης για το συνδετήριο οδικό τμήμα στην περιοχή των Δερβενακίων, μέσω του οποίου θα ολοκληρωθεί η απρόσκοπτη διασύνδεση των δρόμων και των πολιτιστικών πόλων της Αργολίδας με το εθνικό δίκτυο.

«Ξέρω ότι ήταν μια μεγάλη εκκρεμότητα για την Αργολίδα, ένα κομμάτι δρόμου που δεν ήταν καθόλου ασφαλές και σε αγαστή συνεννόηση με την Περιφέρεια, λύνουμε και αυτήν την εκκρεμότητα.

Υπογράφουμε σήμερα τις σχετικές συμβάσεις, έτσι ώστε το έργο να ξεκινήσει άμεσα και σε δύο χρόνια από τώρα να μπορεί να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση προς την Αργολίδα. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό για το ‘Αργος, για το Ναύπλιο, για τις Μυκήνες, για όλη την ανάπτυξη της περιοχής.

Μια τελευταία εκκρεμότητα εδώ όσον αφορά τα βασικά οδικά δίκτυα της περιοχής, η οποία και αυτή επιλύεται. Oπότε να επαναλάβω για μία ακόμη μία φορά την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε συνολικά με την Περιφέρεια», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης.

Ο άξονας, μήκους 7 χιλιομέτρων, συνιστά μέρος της Νέας Επαρχιακής Οδού Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων. Θα βελτιώσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις προς τη Στερεά Ελλάδα, την κεντρική και τη νότια Πελοπόννησο, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην τουριστική και ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 37,2 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα διετίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr