Την 1η Μαΐουθα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός

“Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός. Γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να διανέμεται δίκαια σε όλους… Στις τελικές αποφάσεις θα λάβουμε υπόψιν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα…”. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, στην παρέμβασή του στην προσυνεδριακή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, ενόψει του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

“Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο. Μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε”

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε, μεταξύ άλλων και στις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκαν χθες. “Είχαν να κάνουν συνέδριο έξι χρόνια. Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο, για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε… Από το αφόρητο μείγμα τοξικότητας, λαϊκισμού, εντάσεων. Αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε αξιωματική αντιπολίτευση… Ένα συνέδριο που είχε στόχο να αλλάξει τις καταστατικές διαδικασίες, για να επανεκλεγεί από τη βάση αυτός που είναι πρόεδρος 15 χρόνια ως μόνος υποψήφιος… Και μετά λένε ότι δήθεν πρεσβεύουν την ανανέωση…”, σημείωσε.

“Εκλογές στο τέλος της τετραετίας”

Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε, εκ νέου, τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας. “Καθώς οδεύουμε προς το Συνέδριό μας μέσα σε κλίμα ενότητας, θέλω να σκεφτείτε κάτι… Εάν μπορέσαμε και πετύχαμε όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέσα σε πανδημία, μέσα στην κρίση στον Έβρο και τώρα με πόλεμο, μέσα σε 33 μήνες, αναλογιστείτε πόσα μπορούμε να πετύχουμε μέσα σε οκτώ χρόνια…Και αυτό θα είναι το πραγματικό ζητούμενο των επόμενων εκλογών…”, επεσήμανε.

“Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την ανεργία στο 12,8%…Να δημιουργήσουμε 200.000 θέσεις εργασίας. Το κάναμε προσελκύοντας επενδύσεις και μειώνοντας φόρους…Η Ελλάδα και η οικονομία είναι στη σωστή πορεία…”, πρόσθεσε και όρισε ως τον επόμενο μεγάλο στόχο να έρθει η ανεργία κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr