Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ έβαλε στόχο να εξαγοράσει είτε την εφημερίδα Washington Post είτε τον Όμιλο Dow Jones. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η έγκυρη Αμερικανική ιστοσελίδα Axios. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο όμιλος Bloomberg επιδιώκει να διευρύνει τον οικονομικό του όμιλο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η εφημερίδα Washington Post ανήκει σε έναν άλλο δισεκατομμυριούχο, τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

O Μπλούμπεργκ, ο Μέρντοχ και ο Μπέζος

Στην περίπτωση όμως της Dow Jones, πρόκειται για μια εταιρεία που πέραν της διαχείρισης του ομώνυμου δείκτη στη Wall Street, έχει στην ιδιοκτησία της την εφημερίδα Wall Street Journal και τις οικονομικές ιστοσελίδες Barron’s και MarketWatch.

Σύμφωνα με το Axios, ο Όμιλος Dow Jones θεωρείται ως πρώτη προτεραιότητα για απόκτηση από το Bloomberg, καθώς διαθέτει περισσότερα μέσα. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ που κατέχει το 88% του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bloomberg, σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί επαφές με τον Ρούπερτ Μέρντοχ ιδιοκτήτη της μητρικής της Dow Jones, News Corp. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επί του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια επίσημη συνομιλία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Μπλούμπεργκ, εκτιμάει ότι οι προσπάθειες του Μέρντοχ να συγχωνεύσει τις News Corp και Fox Corporation δεν θα στεφθούν με επιτυχία. Στην περίπτωση αυτή ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης θεωρεί ότι θα είναι ευκαιρία για εκείνον να καταθέσει πρόταση για εξαγορά της Dow Jones.

Στόχος να ενσωματωθούν στον όμιλο Bloomberg

Από την άλλη, ο Μπλούμπεργκ ενδιαφέρεται και για την απόκτηση της εφημερίδας Washington Post. Εντούτοις για να υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει ο Τζεφ Μπέζος να θέλει να πουλήσει. Εκπρόσωπος της εφημερίδας μιλώντας στο Axios ήταν σαφής λέγοντας ότι η Washington Post δεν πωλείται.

Ο Μπλούμπεργκ θεωρεί ότι ο συνδυασμός του ομίλου Bloomberg και της Washington Post θα καταστεί ένας ισχυρότατος ανταγωνιστής των New York Times.

Στην περίπτωση που αποκτηθεί κάποιο από τα προαναφερθέντα μέσα, θα ενσωματωθούν στον όμιλο Bloomberg, καθώς αυτό επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του.

Πηγή: economico.gr