Κίνα

Σε αρνητική – από σταθερή – μετέβαλε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s την προοπτική επαναξιολόγησης του αξιόχρεου της Κίνας, επικαλούμενος ασθενέστερη προοπτική μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης και κινδύνους κλυδωνισμού από μια μείζονα διόρθωση στον ευμεγέθη τομέα ακινήτων του Ασιατικού γίγαντα.

Η υποβάθμιση της προοπτικής επαναξιολόγησης του Κινεζικού αξιόχρεου αντανακλά αυξανόμενες ενδείξεις, ότι οι αρχές θα πρέπει να παράσχουν οικονομική στήριξη σε υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις και κρατικές εταιρείες, δημιουργώντας εκτεταμένους κινδύνους για τη δημοσιονομική, οικονομική και θεσμική ισχύ της Κίνας, αναφέρει ο Moody’s σε ανακοίνωσή του.

“Η αλλαγή της προοπτικής αντανακλά επίσης τους αυξημένους κινδύνους που σχετίζονται με δομικά και επίμονα χαμηλότερη μεσοπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και συνεχιζόμενη συρρίκνωση του τομέα ακινήτων”, όπως συμπληρώνει.

Το Κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την απογοήτευσή του από την υποβάθμιση επαναξιολόγησης που ανακοίνωσε ο οίκος Moody’s, προσθέτοντας πως η Κινεζική οικονομία θα διατηρήσει μια θετική τάση. Υποστήριξε επίσης πως οι κίνδυνοι για τον τομέα των ακινήτων και για τις τοπικές κυβερνήσεις είναι ελεγχόμενοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr