Την απονομή του βαθμού του αντιπτεράρχου στους χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 σμηναγό Χρήστο Μουλά και ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Ευβοίας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δενδιας, αμέσως μετά τη σημερινή τελετή έπαρσης της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων, για την απώλεια της ζωής των δυο χειριστών και την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών τους, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στο στρατόπεδο «Παπάγου».

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, κατόπιν εισήγησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε εκ νέου τα συλλυπητήρια εκ μέρους της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους. «Η Ελλάδα πενθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε περαιτέρω:

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή, μαζί με τη μνήμη όσων ιπτάμενων έχουν χάσει τη ζωή τους, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, εν ώρα υπηρεσίας, στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Θα ήθελα να επαναλάβω το αυτονόητο. Ουδέν πτητικό μέσο επιχειρεί χωρίς προηγούμενο τεχνικό έλεγχο», κατέστησε σαφές και ευχαρίστησε τους τεχνικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γιατί χάρη στον συνεχή μόχθο και την προσπάθειά τους, έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα. «Και πάλι, ειλικρινή, βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων μας και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr