Η NASA στέλνει πάλι άνθρωπο στη Σελήνη

Ο άνθρωπος θα ξαναπάει στη Σελήνη μέσα στην επόμενη δεκαετία και το όχημα που θα τον μεταφέρει θα είναι ένα διαστημόπλοιο του Ελον Μασκ, του ισχυρού άνδρα της Tesla.

Η NASA επέλεξε την εταιρία του Ελον Μασκ, SpaceX, για να κατασκευάσει το διαστημόπλοιο που θα φέρει και πάλι τον άνθρωπο στη Σελήνη. Για την ακρίβεια, το διαστημόπλοιο της Space X θα φέρει εις πέρας το πρόγραμμα Artemis που έχει ως στόχο να πάει στο φεγγάρι τον πρώτο έγχρωμο άνθρωπο αλλά και την πρώτη γυναίκα.

Γιατί κάποιοι δεν πιστεύουν ότι ο άνθρωπος πήγε στη Σελήνη; | Protagon.gr

To σκάφος Starship και το συμβόλαιο των 2,89 δις δολαρίων

Το διαστημόπλοιο στηρίζεται στο σκάφος Starship της SpaceX, το οποίο δοκιμάζεται στο νότιο Τέξας.

Η SpaceX κέρδισε το συμβόλαιο των 2,89 δισ. δολαρίων, έχοντας απέναντί τους παραδοσιακούς γίγαντες της διαστημικής που συνεργάζονται με τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος (πρόκειται για το κονσόρτσιουμ των εταιριών Blue Origin, Lockheed Martin, Northrop Grumman και Draper) καθώς και την εταιρεία Dynetics.

Η SpaceX εκτόξευσε τουρκικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο

Το πρόγραμμα Artemis και η αποικία στον Αρη

Το πρόγραμμα Artemis, που ξεκίνησε επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, στοχεύει στην επιστροφή στην επιφάνεια του φεγγαριού το 2024. Όμως, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, ο στόχος θεωρείται μάλλον ανέφικτος και ο τελικός χρονικός ορίζοντας είναι η επόμενη δεκαετία.

Ο Ελον Μασκ αναπτύσσει το σχεδιασμό του Starship εδώ και χρόνια. Θυμίζοντας τα διαστημόπλοια από τη χρυσή εποχή της επιστημονικής φαντασίας, είναι κεντρικό κομμάτι των μακροπρόθεσμων σχεδίων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία να δημιουργήσει μία ανθρώπινη αποικία στον Άρη.

Ξέσπασε… «πόλεμος των άστρων» μεταξύ Έλον Μασκ και Boeing| newmoney

Πηγή: economico.gr