Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».

Στην εκτίμηση ψήφου, προηγούμενη κατά 21% του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο , το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι στο , το ΚΚΕ στο 6,8%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 4,7%, η Ελληνική Λύση στο 4,1%, η Νίκη στο 3,9%, το ΜέΡΑ25 στο 2,5% και οι Σπαρτιάτες στο 1,6%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,1%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,1%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας 4,1%, η Νίκη 3,4%, το ΜέΡΑ25 2,1% και οι Σπαρτιάτες 1,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 8,3% τα λοιπά κόμματα 3,5% και άκυρο-λευκό 1,6%.

Συσπειρώσεις-μετακινήσεις

Εξίσου σημαντικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις συσπειρώσεις-μετακινήσεις των ψηφοφόρων ανά κόμμα.

  • Αναφορικά με τις συσπειρώσεις, στη ΝΔ φτάνει το 91%, στον ΣΥΡΙΖΑ στο 85% και στο ΠΑΣΟΚ στο 84%. Οι μετακινήσεις από την ΝΔ που είναι ελάχιστες καθώς καταγράφονται διαρροές της τάξης του 2% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πλεύση Ελευθερίας και 1% προς το ΠΑΣΟΚ και τη Νίκη.
  • Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει διαρροές της τάξης του 3% προς το ΚΚΕ και αθροιστικά 8% προς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.
  • Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ οι διαρροές εντοπίζονται σε ένα ποσοστό 5% προς τη ΝΔ, και συνολικά 7% προς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας.

Πόσοι δεν είναι βέβαιοι για την ψήφο τους

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της δημοσκόπησης αφορά στη βεβαιότητα ψήφου. Ειδικότερα, απόλυτα βέβαιο εμφανίζεται το 64% των ψηφοφόρων, μάλλον βέβαιοι το 24%, ενώ οι απαντήσεις όχι και τόσο βέβαιοι, καθόλου βέβαιοι, συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 11%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr