Νέα έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) παρουσιάζει τη μέση αμοιβή σε σχέση με τις ώρες εργασίας σε κάθε χώρα-μέλος του οργανισμού.

Για να το καταδείξει αυτό, ο Truman Du από το Genuine Impact καταγράφει τις μέσες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας και τους μισθούς στον ΟΟΣΑ το 2022.

Σημειώνεται πως για τους μισθούς, ο ΟΟΣΑ διαίρεσε το συνολικό μισθολόγιο μιας χώρας με τον μέσο αριθμό εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό χρησιμοποιώντας σταθερές τιμές σε δολάρια ΗΠΑ με έτος βάσης το 2016.

Κατάταξη: Χώρες του ΟΟΣΑ με βάση τις ώρες εργασίας και τη μέση αμοιβή

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, η Ισλανδία έχει τον υψηλότερο εβδομαδιαίο μισθό στα 1.528 δολάρια στο μπλοκ του ΟΟΣΑ πολύ υψηλότερο από τους τέσσερις σκανδιναβικούς γείτονές της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Ισλανδοί εργαζόμενοι, κατά μέσο όρο, να κερδίζουν σχεδόν 55 $/ώρα.

Το Λουξεμβούργο , που κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, είναι η μόνη άλλη χώρα με μέσο εβδομαδιαίο μισθό που ξεπερνά τα 1.500 δολάρια.

Οι ΗΠΑ (1.490 $), η Ελβετία (1.404 $) και το Βέλγιο (1.247 $) συμπληρώνουν τις πέντε πρώτες χώρες με τις υψηλότερες εβδομαδιαίες αμοιβές στον ΟΟΣΑ.

Από την άλλη πλευρά, οι Μεξικανοί εργαζόμενοι βγάζουν περίπου 321 $ την εβδομάδα, το χαμηλότερο σε αυτό το σύνολο δεδομένων.

Παρά τα δεδομένα που υπάρχουν για τους μισθούς κάθε χώρας μέλος του ΟΟΣΑ,  εξακολουθούν να μην υπολογίζονται πλήρως οι αποκλίσεις στις τοπικές τιμές, οι οποίες επηρεάζονται από πολύπλοκους παράγοντες όπως οι δασμοί και το κόστος καυσίμων για εισαγόμενα αγαθά, ο αντίκτυπος των μονοπωλίων και των καρτέλ, η τιμή των μη εμπορεύσιμα αγαθά (ενέργεια, κόστος στέγασης) και κρατικούς φόρους.

Οι χώρες με υψηλότερους εβδομαδιαίους μισθούς συσχετίζονται επίσης με πολύ υψηλότερο κόστος ζωής και αντίστροφα.

Η Ελβετία, η Δανία και η Ισλανδία, για παράδειγμα, βρίσκονται στις 10 πρώτες χώρες με το υψηλότερο κόστος ζωής σε σύγκριση με το Μεξικό, το οποίο είναι πολύ πιο προσιτό.

Έτσι, ενώ φαίνεται ότι ένας μέσος Ισλανδός εργαζόμενος βγάζει σχεδόν 7πλάσιο από αυτό που βγάζει ένας μέσος Μεξικανός εργάτης, η πραγματικότητα για το πόσο από αυτόν τον μισθό δαπανάται για να υποστηρίξει έναν μέσο τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>

Πηγή: economico.gr