Νέα επένδυση από τη JP Morgan

Νέα επένδυση πραγματοποιεί η JP Morgan στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του 48,5% της Viva Wallet. Η αμερικανική τράπεζα, μέσω θυγατρικής αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), Onyx, κατασκευάζει ένα εργαστήριο καινοτομίας (Innovation Lab) στην Αθήνα. Παράλληλα, αναζητάει εργαζόμενους για να απασχοληθούν στο εργαστήριο.

Νέες  εφαρμογές δικτύων και τεχνολογίας κοινής πλατφόρμας

Σύμφωνα με την ανάρτηση του επικεφαλής του τμήματος Blockchain Launch Τάιρον Λόμπαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn, η αρχική εστίαση της ομάδας του Blockchain Launch, που θα απασχοληθεί στο ελληνικό παράρτημα θα αναπτύξει νέες  εφαρμογές δικτύων και τεχνολογίας κοινής πλατφόρμας για επιχειρήσεις. Το Blockchain είναι ένα κοινόχρηστο, αμετάβλητο “καθολικό” που διευκολύνει τη διαδικασία καταγραφής συναλλαγών και παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο. Ένα περιουσιακό στοιχείο μπορεί να είναι υλικό (ένα σπίτι, αυτοκίνητο, μετρητά, γη) ή άυλο (πνευματική ιδιοκτησία, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, πνευματικά δικαιώματα, επωνυμία) Το Blockchain επιτρέπει τη δημιουργία λύσεων επόμενης γενιάς, για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις επιχειρηματικής χρήσης σας.

Στην ίδια ανάρτηση ο Λόμπαν αναφέρει ότι η ομάδα της Αθήνας θα αποτελέσει μέρος του Blockchain Launch της Onyx και θα είναι ο πυρήνας για τη διερεύνηση και την δημιουργία λύσεων που σχετίζονται με την ψηφιακή ταυτότητα, με στόχο να επεκταθούν οι δυνατότητες που είχε χρησιμοποιήσει η εταιρεία πιλοτικά τα προηγούμενα χρόνια. «Πιστεύουμε ότι η Ψηφιακή Ταυτότητα συνιστά το κλειδί για να ξεκλειδώσει σε ευρεία κλίμακα το web3 και μπορεί να επιτρέψει νέες αλληλεπιδράσεις και υπηρεσίες τόσο για το web2 όσο και για το web3», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Λόμπαν.

Οι θέσεις εργασίας

«Αν επιθυμείς να εργασθείς στην αιχμή του blockchain, της ταυτότητας και του web3 στην Αθήνα, ή γνωρίζεις ταλαντούχους μηχανικούς που θέλουν, επικοινώνησε μαζί μας», καταλήγει η ανάρτηση.

Οι θέσεις εργασίας που αναζητά η Onyx είναι οι εξής:

  • Full Stack Software Engineer – Associate
  • Full Stack Software Engineer – Vice President
  • Mobile App Engineer – Vice President
  • Onyx Launch Technical Manager – Executive Director

Αναφορές κάνουν λόγο ότι στο Innovation Lab θα απασχοληθούν περί τους 50 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης. Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα θα αναζητήσει νέο χώρο για το εργαστήριο και πληροφορίες κάνουν λόγο για επιθυμία της τράπεζας να μετακινηθούν στο νέο χώρο και οι εργαζόμενοι που απασχολεί στην Αθήνα.

Στην κορυφή της καινοτομίας

«Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στον τομέα των πληρωμών και η νέα μας έδρα στην Αθήνα θα αποτελέσει βασικό νευραλγικό κέντρο για την πρωτοποριακή μας εργασία στον τομέα αυτό», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head της JPMorgan Payments.

«Η επένδυσή μας σε ένα νέο εργασιακό χώρο και σε τοπικό, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JPMorgan στην Ελλάδα», έχει υποστηρίξει από τη μεριά του ο Στέλιος Παπαδόπουλος, ανώτερος υπεύθυνος της τράπεζας για τη χώρα.

Η παρουσία της JPMorgan στην Ελλάδα χρονολογείται από το 1968, όταν άνοιξε γραφεία στον Πειραιά και την Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr