Ερντογάν πρόκληση

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα αυτή την φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας μέσω της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται ακόμη και δολοφονούνται από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας», είπε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ρόλο σωτήρα 

Σε ρόλο σωτήρα αλλά και αφήνοντας αιχμές κατά της Δύσης, είπε ακόμα ότι το αληθινό βάρος του μεταναστευτικού και του προσφυγικού δεν το σηκώνουν αναπτυγμένα κράτη με ισχυρή φωνή αλλά χώρες σαν την δική μου που συνορεύουν με τις περιοχές που υπάρχουν κρίσεις.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.) και η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας διοργανώνουν από κοινού Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, 20-21 Ιουνίου 2022, αναφορικά με την υιοθέτηση και την εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση (GCM) και του Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Πρόσφυγες (GCR), το οποίο υιοθετήθηκε το 2018 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Başkan Erdoğan, TBMM ev sahipliğinde Parlamentolar Arası Birlik (PAB) ile İstanbul’da ortaklaşa düzenlenen Küresel Parlamenter Göç Konferansı’na video mesaj gönderdi https://t.co/difireHH28

— Takvim (@takvim) June 20, 2022

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr