Με νέα επίθεση στα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ και «απειλούν» να μπουν στη Βουλή, ανεβάζοντας ψηλότερα τον πήχη της αυτοδυναμίας, συνόδευσε ο πρόεδρος της ΝΔ την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκη και τους Σπαρτιάτες, είπε χαρακτηριστικά ότι «η αριθμητική της κάλπης είναι αμείλικτη. Πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη πολυφωνία αλλά ίσως το αντίθετο, να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική “κακοφωνία”, ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία και έναν κίνδυνο στην ακυβερνησία. Είναι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω. Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι “ηγέτες”, προσωποπαγή σχήματα που νοθεύουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται».

Προσέθεσε, δε, ότι «η καπηλεία των αξιών, μάλιστα, αποτελεί το κοινό σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία ή για το μονοπώλιο της ορθοδοξίας. Αυτά είναι μεγέθη που ενώνουν και δεν χωρίζουν. Η ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται μέσα σε συνθήματα. Όσοι, λοιπόν, με τη συμπεριφορά τους τελικά προσβάλλουν τον σταυρό ή τη γαλανόλευκη, ας το ακούσουν καλά: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «είμαι εδώ για να μιλήσω για τον πατριωτισμό της ευθύνης. Είμαι εδώ, διαρκώς παρών σε όλα τα μέτωπα, στα σύνορα, στο Αιγαίο, στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με ηχηρή διπλωματική φωνή σε κάθε διεθνές βήμα. Οι Έλληνες δεν βλέπουν σε αυτόν τον πατριωτισμό ένα φθηνό νόμισμα το οποίο εξαργυρώνεται στις εκλογές, αλλά ένα βαθύ αίσθημα που δοκιμάζεται σε έργα και συμπεριφορές. Αναγνωρίζουν σε μας, τη ΝΔ, ότι εμείς κάναμε την πατρίδα πιο ισχυρή και πιο ασφαλή με έργα και όχι με λόγια του αέρα».

Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε ως «αδιαπραγμάτευτο στόχο» της νέας κυβέρνησής του την «ισχυρή Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο φράχτης στον Έβρο τελειώνει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Τα εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίζονται με τα Rafale, τις φρεγάτες Belharra και τα πρώτα F-35 στην Πολεμική μας Αεροπορία το 2028. Όπως, βέβαια, θα συνεχιστούν οι μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις. Όλες οι πρωτοβουλίες της διπλωματίας μας, σε όλα τα διεθνή πεδία. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι δήθεν πατριώτες των κούφιων λόγων από τους αληθινούς πατριώτες της πράξης».

Αναφερόμενος, δε, στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «στις 26 Ιουνίου η πατρίδα δεν έχει ανάγκη μόνο από μία σταθερή κυβέρνηση, αλλά από μία κυβέρνηση πρωτίστως ικανή να εφαρμόσει το σχέδιό της. Γι’ αυτό και λέω ότι η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα. Είναι σήμερα εθνική αναγκαιότητα. Άλλωστε, το ξέρουμε καλά, μόνο οι μεγάλες πλειοψηφίες πολιτών μπορούν να γίνουν τελικά τα κύματα των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Δεν πρόκειται, συνεπώς, για λευκή επιταγή, όπως διαλαλούν κάποιοι, αλλά για μια βαριά εντολή. Είναι μια εντολή χρέους και μια εντολή δουλειάς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr