Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πιο αποτελεσματική η αγορά κεφαλαίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ενημερωτικής Ημερίδας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που διεξήχθη την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στην Αθηναϊκή Λέσχη, για την ενημέρωση των συμμετεχόντων στην ελληνική κεφαλαιαγορά σχετικά με το έργο: «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Σχεδίου Βελτίωσης της Οργανωτικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα, κα Θεώνη Αλαμπάση καθώς και εκπρόσωποι όλων των φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

  • Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που αποδίδεται στην καλά οργανωμένη λειτουργική και αποτελεσματική αγορά κεφαλαίων για την χρηματοδοτική υποστήριξη των επιχειρήσεων αλλά και ως επενδυτική επιλογή.

Η ψηφιακά ολοκλήρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο Υπουργός συνεχάρη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την επιτυχή υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, τόνισε ότι αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύ αναπτυξιακό πλάνο ψηφιακής ολοκλήρωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που υποστηρίζεται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (“Ελλάδα 2.0”) που ήδη υλοποιείται, καθώς και επιπλέον νέα έργα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα πλαίσια της στρατηγικής της για αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της οργανωτικής της λειτουργίας προχώρησε στο συγκεκριμένο έργο που αφορά στην πλήρη καταγραφή και δημιουργία μοντέλων ενεργειών ανά περίπτωση ώστε άμεσα και συγκεκριμένα ο μηχανισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προβαίνει στις εκάστοτε επιβεβλημένες δράσεις εκ του ρόλου της με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε επίπεδο αποδοτικότητας διαδικασιών, αναβάθμισης των λειτουργιών, ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και ενίσχυσης του εποπτικού της ρόλου.

Λειτουργική και οργανωτική αναμόρφωση

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, που συμβάλλει καθοριστικά στην λειτουργική και οργανωτική αναμόρφωση της Επιτροπής, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακή δυναμική για την ελληνική οικονομία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποτελεί κρίσιμο πυλώνα για την ομαλή και αναπτυξιακή λειτουργία της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς και συνεπώς η καλύτερη λειτουργία της συμβάλλει στην ανάπτυξη των εισηγμένων εταιρειών και κατ΄επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο έργο είναι πρόκριμα για ένα υπό υλοποίηση έργο που έχει σχεδιάσει η Επιτροπή, το οποίο φέρει την ονομασία «Ανάπτυξη της Κεφαλαιαγοράς» (ID: 16581) και έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – «Ελλάδα 2.0». Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα υπο-έργα: «Εισαγωγή συστήματος επιτήρησης της αγοράς (Market Surveillance system)», «Εισαγωγή συστήματος συλλογής, επεξεργασίας, ανάλυσης και παρακολούθησης δεδομένων (Big Data)» και «Κυβερνοασφάλεια, άμυνα και ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο (Cyber Defense & Cyber Resilience)».

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου, δήλωσε: «Η Ανάπτυξη και η Εφαρμογή του Σχεδίου Βελτίωσης της Οργανωτικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα συμβάλλει, σε βάθος χρόνου, στην ενδυνάμωση της εταιρικής μας δομής, καθώς και στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου επιχειρησιακού μοντέλου διακυβέρνησης, ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω οι δυνατότητές μας και να καταστούμε πιο ικανοί ως οργανισμός, στην επιτέλεση του ρόλου και της αποστολής μας. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, υποδεχόμαστε τη νέα εποχή όχι μόνο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και για την ελληνική κεφαλαιαγορά ευρύτερα»

Το αντικείμενο του έργου

Το αντικείμενο του έργου «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Σχεδίου Βελτίωσης τηςΟργανωτικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς» είναι η ανάπτυξη ενός βελτιωμένου ολοκληρωμένου επιχειρησιακού μοντέλου παροχής υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), μέσω της τυποποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και της ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Στόχος είναι η αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των εξωστρεφών υπηρεσιών της ΕΚ, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του φορέα, στο πλαίσιο άσκησης του εποπτικού του ρόλου. Ανάδοχος του έργου «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Σχεδίου Βελτίωσης της Οργανωτικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς» είναι η εταιρεία DBC diadikasia.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr