Για μια ακόμα επιτυχημένη έξοδο στις αγορές για δανεισμό ετοιμάζεται η Ελλάδα, με τους επενδυτές να δίνουν για άλλη μια φορά «ψήφο εμπιστούνης» στη χώρα.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου (λήξης Ιουνίου 2031), με την οποία το ελληνικό Δημόσιο αναζητά νέα ένεση ρευστότητας καθώς επιδιώκει να αντλήσει από τις αγορές περί τα 2 δισ. ευρώ, με το οικονομικό επιτελείο να αναφέρει, πάντως, ότι ιδανικά θα ήθελε να συγκεντρώσει περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το επίπεδο που θα κινηθεί το επιτόκιο της έκδοσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καθοριστεί κοντά στο 0,90%. Σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται στο 0,850%, ενώ το spread έναντι του γερμανικού 10ετούς είναι στις 108,5 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Σημειώνεται ότι κατά την έκδοση του Ιανουαρίου, το τελικό επιτόκιο (απόδοση) είχε διαμορφωθεί στο 0,807% (100 μονάδες βάσης συν το mid swap) από το αρχικό των 110 μ.β. (συν mid swap), και το κουπόνι στο 0,75%. Στο reopening το τελικό επιτόκιο αναμένεται να είναι υψηλότερο, άλλωστε χθες και μετά την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ για την “έξοδο” η απόδοση του 10ετούς σκαρφάλωσε στο 0,87% ενώ σήμερα το πρωί κινούνταν στο 0,855%, ωστόσο εκτιμάται πως το spread θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από εκείνο του Ιανουαρίου και κοντά στις 115 μ.β έναντι 135 μ.β.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr