Επανέκδοση ομολόγου

Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρά η Ελλάδα με επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή τις τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ΗSBC, JP Morgan και Nomura, που ενεργούν ως ανάδοχοι, για τη διερεύνηση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επανέκδοση του τίτλου με ωρίμανση στις 18 Ιουνίου 2031 και κουπόνι 0,75%.

Η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον, αναλόγως των συνθηκών στην αγορά, αναφέρει.

Κατά πάσα βεβαιότητα, το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο, Τετάρτη, καθώς η Αθήνα επιχειρεί να αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία στις αγορές χρέους για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές.

Το spread των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των γερμανικών έπεσε κάτω από 100 μονάδες βάσης πρώτη φορά από το 2008. Στο 0,82% τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποδίδουν πέντε μονάδες βάσης λιγότερο από τα αντίστοιχα των ιταλικών.

Σε πρόσφατη ανάλυσή του το Bloomberg ανέφερε ότι οι αναλυτές αναμένουν το spread των ελληνογερμανικών 10 ετών ομολόγων να μειωθεί στις 70 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που έχει να καταγραφεί πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, πάνω από μια δεκαετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr