Αρειος Πάγος

Νέα ηγεσία στη δικαιοσύνη επέλεξε η κυβέρνηση ορίζοντας νέους προέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Αρειο Πάγο.

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα η κυβέρνηση όρισε νέο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον αντιπρόεδρο του Δικαστηρίου Δημήτριο Σκαλτσούνη, ο οποίος θα διαδεχθεί τη σημερινή Πρόεδρο του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ, που αποχωρεί από την προεδρία του Δικαστηρίου λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας (67) όπως ορίζει το σύνταγμα την 1η Ιουλίου.

Η Μαρία Γεωργίου νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Για την Προεδρία του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε την αντιπρόεδρο του Δικαστηρίου Μαρία Γεωργίου, η οποία ήταν και η αρχαιότερη απο τους τρείς που είχαν προεπιλεγεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία καθώς οι άλλοι δύο Θεόδωρος Κανελόπουλος και Κωστούλα Χαλεβίδου ήταν αρεοπαγίτες.

Οι κυβερνητικές επιλογές στηρίχθηκαν στην ικανότητα των επιλεγέντων, το δικαστικό τους ήθος, την αποδοχή που διαθέτουν από τους συναδέλφους τους και τη θέση τους στη δικαστική επετηρίδα.

Για ένα έτος πρόεδρος του ΣτΕ ο Δημήτρης Σκαλτσούνης

Σε ό,τι αφορά τον νέο πρόεδρο του ΣτΕ Δημήτρη Σκαλτσούνη θα μείνει για ένα έτος στην προεδρία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ θα παραιτηθεί, μόλις αναλάβει καθήκοντα από το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου όπου είχε κληρωθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης με εμπλεκόμενο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα μείνει στην προεδρία του ΑΠ για δύο χρόνια διαδεχόμενη τη σημερινή πρόεδρο Αγγελική Αλειφεροπούλου που αποχωρεί σε λίγες ημέρες λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Η νέα Πρόεδρος έχει διατελέσει και επιθεωρήτρια δικαστών για μία διετία 2019- 2020 έγινε αρεοπαγίτης το 2017 και αντιπρόεδρος τρία χρόνια αργότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr