Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση.

Η επιδότηση αφορά εφεξής όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών αγροτικής χρήσης, καθώς και όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση στους δικαιούχους περιλαμβάνονται εφεξής:

  • όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης, συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών αγροτικής χρήσης για τους οποίους περιορίζεται η κατανάλωση από την 1/8/2021 έως και 31/12/2021, έναντι των καταναλωτών χαμηλής τάσης και αγροτικής χρήσης μέσης τάσης που ισχύει σήμερα
  • όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης φυσικού αερίου για παραγωγή θερμικής ενέργειας, έναντι μόνο των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου που ισχύει σήμερα.

Επιπλέον, επανακαθορίζεται το περιεχόμενο των προβλεπόμενων κ.υ.α, με τις οποίες ρυθμίζονται, επιπρόσθετα, θέματα σχετικά με την επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (οι υποχρεώσεις των προμηθευτών, χρόνος εκκαθάρισης και τα ανώτατα όρια επιδότησης της κατανάλωσης φυσικού αερίου κ.λπ.) καθώς και τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη (πέραν των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων που ήδη προβλέπονται) για χορήγηση αυτής (κατηγορίες πελατών, είδος, μέγεθος και αντικείμενο δραστηριότητας, ένταση ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας των επιχειρήσεων κ.λπ.).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η επιδότηση των μη οικιακών, επαγγελματικών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών ισούται με το 50% του αυξημένου κόστους για όλη τη μηνιαία κατανάλωση ή αλλιώς με 65 ευρώ/MWh, ενώ το συνολικό κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 133 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr