Βαρώσι Τατάρ

Η «επιστροφή της Αμμοχώστου είναι εκτός συζήτησης” διαμηνύει με  νέες προκλητικές του δηλώσεις με αφορμή το άνοιγμα των Βαρωσίων ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα στο Κυπριακό.

“Το Βαρώσι δεν επιστρέφεται”

Μιλώντας στην εφημερίδα «Gündem Cyprus», ο Τατάρ δήλωσε πως «μετά από 47 χρόνια, ανοίγουμε το Βαρώσι  επειδή δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και δεν είναι πλέον δυνατόν να το επιστρέψουμε ακόμα κι αν επιτευχθεί συμφωνία».

Μιλώντας για τη μετάβαση στο δεύτερο μέρος του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε πως «τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το Βαρώσι. Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην είμαστε σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο Τατάρ τόνισε: «Η επιστροφή έχει εξαλειφθεί, είναι ένα εθνικό ζήτημα. Είναι θέμα τιμής. Είναι έδαφος της ‘ΤΔΒΚ’. Η επιστροφή είναι εντελώς αδύνατη. Κατά βούλησή μας, μπορούν να διεκδικήσουν τα υπάρχοντά τους στη δημοκρατία μας”, ανέφερε προκλητικά, κάνοντας αναφορά στη γνωστή “παγίδα” που έχει στήσει η τουρκική πλευρά καλώντας τους ελληνοκύπριους να πάρουν πίσω τις περιουσίες του στην Αμμόχωστο υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγνωρίσουν την διοίκηση του ψευδοκράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr