Πούτιν Ημέρα Ρωσίας

Φουντώνουν για μία ακόμα φορά τα σενάρια για την υγεία του Ρώσου Προέδρου του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κρεμλίνο για την «Ημέρα της Ρωσίας»  δυσκολευόταν να σταθεί όρθιος.

Βλέποντας το σχετικό βίντεο, οι επικριτές του πιστεύουν ότι είναι ξεκάθαρο πώς η υγεία του ισχυρού ηγέτη του Κρεμλίνου επιδεινώνεται γρήγορα κι ότι το τέλος του πλησιάζει…

Για τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και τους Ρώσους στρατηγούς που επιθυμούν αλλαγή σελίδας στην πολιτική σκηνή της χώρας αφού ο πόλεμος στην Ουκρανίας δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, οι ημέρες του Πούτιν είναι πλέον μετρημένες καθώς το πραξικόπημα μοιάζει αναπόφευκτο.

Παλεύει να κρατηθεί όρθιος 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express» που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της το σχετικό βίντεο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παλεύει να κρατηθεί όρθιος καθώς τα πόδια του λυγίζουν όχι μία αλλά αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την «Ημέρα της Ρωσίας».

«Τα πόδια του Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να μην μπορούν να σταθούν ακίνητα και να σηκώσουν το σωματικό του βάρος αφού λυγίζουν την ώρα που ο Ρώσος ηγέτης εκφωνεί την ομιλία του», σχολιάζουν βρετανικά δημοσιεύματα.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο όπου αναφέρεται το δημοσίευμα μετά το 1:11:

Vladimir Putin congratulates citizens on Russia Day

Αναγκαία όσο ποτέ η ρωσική ενότητα 

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι η σημασία της ρωσικής ενότητας και του πατριωτισμού είναι «τόσο αναγκαία όσο ποτέ», με την κάμερα να κάνει «ζουμ» στα πόδια του που φαίνεται να «ταλαντεύονται». «Οι πρόγονοί μας μας χάρισαν αυτή την ενότητα, την πίστη μας στην πατρίδα και την ευθύνη για το μέλλον της», τόνισε ο Πούτιν και πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε τη δύναμη αυτών των αιωνόβιων παραδόσεων, ηθικών αξιών και πνευματικών θεμελίων, που επιβεβαιώθηκαν σε όλη τη διάρκεια της χιλιετούς ιστορίας του πολυεθνικού έθνους μας, φέρνοντάς μας σήμερα κοντά».

Η Ημέρα της Ρωσίας 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η «Ημέρα της Ρωσίας» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου από το 1992.

Τιμά την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Κρατικής Κυριαρχίας της Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας στις 12 Ιουνίου του 1990.

Το πέρασμα της διακήρυξης από το Πρώτο Συνέδριο των Αντιπροσώπων του Λαού σηματοδότησε την αρχή της συνταγματικής μεταρρύθμισης στη ρωσική σοβιετική δημοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr