Σαουδική αραβία

Το υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε συμφωνία ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Human Horizons για συνεργασία στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση οχημάτων

Η συμφωνία καταλαμβάνει σημαντικό μέρος των συμφωνιών που υπογράφηκαν την πρώτη ημέρα ενός αραβο-κινεζικού επιχειρηματικού συνεδρίου στο Ριάντ την Κυριακή, σε τομείς που καλύπτουν την τεχνολογία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη γεωργία, την αγορά ακινήτων, τα πολύτιμα μέταλλα, τον τουρισμό και άλλων πολλών τομέων.

Ενώ η σχέση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, που αποτελεί τον κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, και της Κίνας, είναι ιστορικά εξαρτημένη κυρίως από τους ενεργειακούς πόρους της πρώτης, υπήρξε μια ώθηση για την ενίσχυση των επενδύσεων σε μη πετρελαϊκούς τομείς ως μέρος του σχεδίου για διαφοροποίηση στην οικονομία της Σ.Αραβίας.

Μέρος του σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας είναι η ανάπτυξη μιας εγχώριας βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Η Human Horizons κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα με το εμπορικό σήμα HiPhi στην Κίνα.

Οι κινεζικές επενδύσεις στις αραβικές αγορές ανήλθαν σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, εκ των οποίων 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν άμεσα στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δήλωση του αραβικού βασιλείου.

Η Human Horizons δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα λανσάρει την premium μάρκα HiPhi σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές φέτος, καθώς προσπαθεί να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες του CNBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr