Καθώς η πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να σαρώνει την Τουρκία, παρά τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση Ερντογάν, κάποιοι άνθρωποι καταφεύγουν σε επικίνδυνα γιατροσόφια για να προστατευθούν από τον ιό.

Το τσίμπημα ως… εμβόλιο

Όπως αναφέρει η Hurriyet, στην απατολική επαρχία Μαλάτια της Τουρκίας, κάποιοι άνθρωποι θεωρούν το τσίμπημα της μέλισσας ως «ασπίδα» από το COVID-19 και έτσι αφήνουν τα συμπαθή έντομα να τους τσιμπάνε για να προστατευθούν.

Μάλιστα, μελισσοκόμος δηλώνει ότι κάποιοι του… κλείνουν ραντεβού, προκειμένου να πάνε στις κυψέλες που διατηρεί ώστε να τους τσιμπήσουν μέλισσες, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα τσιμπήματα θεράπευσαν ρευματικούς πόνους από τους οποίους υπέφερε.

Προσοχή, κίνδυνος

Ωστόσο, γιατροί προειδοποιούν ότι το τσίμπημα της μέλισσας, εκτός από οδυνηρό, μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο για ανθρώπους που είναι αλλεργικοί, καθώς μπορεί να τους προκαλέσει μέχρι και αναφυλακτικό σοκ.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως έρευνα που να συσχετίζει την προστασία από τον κοροναϊό με το τσίμπημα της μέλισσας και προσπαθούν να αποτρέψουν τους πολίτες από το να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε τέτοια πράξη.

Πηγή: economico.gr