Μεσούτ Χακί Τζασίν

Οι νέες αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία αυξάνουν καθημερινά τον εκνευρισμό της Άγκυρας που αντιδρά σπασμωδικά και έντονα.

Η αναστάτωση που επικρατεί στη γείτονα δεν κρύβεται και κορυφαίοι αξιωματούχοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν εξαπολύουν τα πυρά τους προς κάθε κατεύθυνση.

Προειδοποίηση στις ΗΠΑ

Αυτή τη φορά, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του Ερντογάν, που προκαλεί συνεχώς με τις ακραίες δηλώσεις του, έστειλε προειδοποίηση στις ΗΠΑ για τη στρατιωτική συνεργασία με τη χώρα μας.

«Εσύ εγκαταλείπεις την Τουρκία, πας στην Αλεξανδρούπολη και, όπως κάνουν τα παιδιά στη θάλασσα, χτίζεις κάστρα από άμμο, ενώ στήνεις και βάση στην Κρήτη» λέει ο Τζασίν, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

«Ενας πύραυλος να πέσει εκεί από την Κριμαία και δεν θα μείνει ούτε Κρήτη, ούτε Αλεξανδρούπολη» προσθέτει, στη διάρκεια δηλώσεών του στον τηλεοπτικό σταθμό CNNturk, σύμφωνα με τα tourkikanea.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μεσούτ Χακί Τζασίν είναι σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αυτός που πρόσφατα είχε προβλέψει πόλεμο Τουρκίας και ΗΠΑ στη Συρία, επειδή οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τους Κούρδους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr