Ερντογάν προκλήσεις

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτοξεύει ο  Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος  σε συνέντευξή υποστηρίζει ότι  η Αθήνα είναι εντός της εμβέλειας  του βαλλιστικού πυραύλου «Tayfun», το βεληνεκές του οποίου, όπως λέει, θα αυξηθεί.

Παράλληλα, προαναγγέλει γεωτρήσεις, νότια της Κρήτης, στα πλαίσια του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ επαναφέρει θέμα Θράκης.

«Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του Tayfun»

«Η δοκιμή του Tayfun τρέλανε την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και θα αυξήσουμε το βεληνεκές του. Δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλεια του», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Θα δώσουμε καλά νέα για πολλά άλλα. Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan».

Να… «μαζευτεί η Ελλάδα»

«Βέβαια η Ελλάδα την τελευταία περίοδο ακολουθεί μια επιθετική πολιτική κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Απέναντι σε αυτή τη στάση δεν θα σιωπήσουμε και θα αντιδράσουμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να μαζευτεί», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, ο Ερντογάν σημείωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα ενεργειακό κόμβο.

Θέμα Θράκης ξανά 

«Το υπουργείο Ενέργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες», είπε, παρότι ΟΗΕ και Δύση δεν αναγνωρίζουν τα τουρκολιβυκά μνημόνια.

Συνεχίζει, δε, υποστηρίζοντας σύμφωνα με τον Σκάι που δημοσιεύει και σχετικούς χάρτες, ότι «έρχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες. «Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτή η κατάσταση».

Και η Αγία Σοφία

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία και μοιράστηκε αναμνήσεις των νεανικών του χρόνων, όταν μαζί με άλλους φίλους ομοϊδεάτες του συμμετείχε σε συγκεντρώσεις με σκοπό το μνημείο να γίνει τζαμί.

«Δόξα τω Θεώ είχαμε την τύχη να το ανοίξουμε. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Σπάσαμε τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είπε, προκλητικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr