Τουρκία υπ. Αμυνας

Σε νέο κρεσέντο απειλών και προσκλήσεων καταφεύγει η Αγκυρα, με το τουρκικό υπουργείο Αμυνας να κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες δραστηριότητες, κλιμάκωση της έντασης και επιθετική ρητορική.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Πινάρ Καρά.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την χώρα μας ότι από την αρχή του έτους παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Στην ανακοίνωσή της, η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να εγκαταλείψει την “παράνομη” στάση της και να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία.

“Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση”

Aναλυτικά, η Πινάρ Καρά δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ”ΤΔΒΚ”, ενώ στην Κύπρο θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου και σχέσεις καλής γειτονίας.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες και προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλία, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr