Προανακριτική Καλογρίτσας

Νέες αποκαλύψεις έκανε σήμερα στην προανακριτική της Βουλής ο Χρήστος Καλογρίτσας –  ο εργολάβος και πρώην εκδότης που αυτοπροσδιορίζεται ως «μπροστινός» του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού.

“Ο Παππάς κοιμόταν στο σπίτι μου”

Στην τρίτη ημέρα της κατάθεσής του, ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε ότι ο Νίκος Παππάς κοιμόταν ακόμη και στο σπίτι του, πως διαθέτει στοιχεία για το πώς επρόκειτο να κατανεμηθούν οι μετοχές του «ΣΥΡΙΖΑ Channel», και άφησε να εννοηθεί ότι εκείνος ουσιαστικά θα εμφανιζόταν να έχει στην κατοχή του το μερίδιο του καναλιού που θα ανήκε στον πρώην υπουργό.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Καλογρίτσας απαντώντας ουσιαστικά στα σχόλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα οποία ο Νίκος Παππάς εκ του ρόλου του συναντούσε και συνομιλούσε με όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες φέρεται να δήλωσε: «Άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες, άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους με τον ίδιο τρόπο» προσθέτοντας πως «άρα σημαίνει πως κοιμόταν στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα, άρα υποθέτω έκανε τα ίδια σε όλους».

«Εμένα» συνέχισε «ο Νίκος Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει, έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό» τονίζοντας πως «με είδε στο σπίτι του, με είδε στο σπίτι μου, στο γραφείο μου εκεί γνώρισε πολύ κόσμο και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παραμείνει».

“Είχα οδηγίες του Παππά για το πως θα μοιραστούν οι μετοχές”

Αναφορικά με το θέμα των μετοχών του καναλιού που ετοιμαζόταν μίλησε για την ύπαρξη sms και εγγράφων που βεβαιώνουν πως υπήρχαν οδηγίες από τον Νίκο Παππά για το πως θα κατανεμηθούν τα ποσοστά, σημειώνοντας πως ο ίδιος ήταν μπροστινός και ουσιαστικά θα κατείχε μετοχές που θα ανήκαν στον Νίκο Παππά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο Χρήστος Καλογρίτσας σχετικά με το θέμα της διανομής των μετοχών του καναλιού που σχεδιαζόταν να αποκτήσει ως «μπροστινός» όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει, κάνοντας λόγο για «χαρτί» που καταγράφει το μοίρασμα των ποσοστών.

Επίσης όπως αναφέρουν πληροφορίες μίλησε και για την ύπαρξη ενός ακόμη sms από τον Νίκο Παππά στο οποίο του δινόταν οδηγία να συναντηθεί με τον λογιστή της CCC, που κατέθεσε προσφάτως ως μάρτυρας στην προανακριτική.

“Υπάρχουν κι άλλα SMS και έγγραφα…”

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά» φέρεται να υποστήριξε: «Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος».

Για το θέμα των ποσοστών του καναλιού, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τόνισε ότι «επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» φέρεται να αναφέρθηκε και στα όσα αναγράφονται στα emails που έχουν δει το φως δημοσιότητας σχετικά με το White House και το White Porscha, επιμένοντας ταυτόχρονα στη θέση του σύμφωνα με τον οποίο ο ίδιος ελάμβανε οδηγίες από τον Νίκο Παππά για κάθε βήμα του. Απαντώντας, δε, σε ερώτηση, έκανε λόγο για συνάντηση με τον κύπριο Δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου παρουσία του πρώην υπουργού.

Το Μαξίμου γνώριζε

«Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα… το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος”, φέρεται να δήλωσε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Θ. Πλεύρης: Τις οδηγίες από ποιον τις περνάτε;

Χ. Καλογρίτσας: Ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι.

Θ. Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστακος» και μετά προχωρούσα.

Θ. Πλεύρης: Συζητήθηκε το θέμα της εγγυητικής; Τι οδηγίες πήρατε;

Χ. Καλογρίτσας: Αυτές που σας είπε ο Τόμπρας. Ο Τόμπρας είπε πως υπήρχε αφανής εταιρεία.

Θ. Πλεύρης: Δηλαδή ο Χούρι είχε συμφωνήσει με τον Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Μου είπε ο Παππάς όσα μου είχε πει ο Χουρι. Πήγα στο πόρτο Χέλι να γνωρίσω τον συνέταιρο της ομάδας.

Το White House και το White Porscha

Αναφορικά με τα περί White House και White Porscha φέρεται να δήλωσε αφενός ότι ο ίδιος είχε επισκεφθεί δεκάδες φορές το Μέγαρο Μαξίμου για συναντήσεις τις περισσότερες εκ των οποίων τις έκανε με τον Νίκο Παππά.

Θ. Πλεύρης: θυμάστε να συναντηθήκατε ο Χουρί εσείς και ο Παππάς; Έγινε συνάντηση στο Μαξίμου;

Χ. Καλογρίτσας: Στο Μαξίμου είχα πάει τριάντα φορές. Συναντούσα κάποιους. Συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς. Τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους.

Θ. Πλεύρης: Εμένα με ενδιαφέρει για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χ. Καλογρίτσας: Συναντήθηκα και για αυτές.

Θ. Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;

Χ. Καλογρίτσας: Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr